Redactia.ro
Home » Știri » Primele mărturisiri după incendiul de la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava: “Care cum putea fugi cu copilul în braţe”

Primele mărturisiri după incendiul de la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava: “Care cum putea fugi cu copilul în braţe”

Focul a izbucnit la secția de Ginercologie a Spitalului Județean Suceava. Au fost evacuați 329 de pacienţi, printre care și copii şi nou-născuţi. Iar din primele mărturisiri, aflăm că s-a instaurat haosul imediat ce fumul s-a propagat. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Un incendiu violent a izbucnit, noaptea trecută, la salonul de Obstetrică-Ginecologie a Spitalulului Județean Suceava. Din cauza fumului gros, au fost 329 de pacienţi evacuaţi. Mai bine de un sfert dintre ei erau chiar copii şi nou-născuţi.

Autorităţile au activat imediat Planul Roşu de intervenţie. Toţi pompierii din Suceava au fost mobilizați pentru a lichida incendiul.

Primele mărturisiri după incendiul de la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava: “Care cum putea fugi cu copilul în braţe”

La ora 23.45, s-a dat alarma la 112 cu privire la incendiul de la secția de Obstretică Ginecologie a Spitalului Județean Suceava. A fost activat planul roşu de intervenţie. Autoritățile s-au mobilizat imediat.

Probabil un consumator electric, un cablu. Acolo s-a făcut intervenţia. Sistemele de alarmă au funcţionat şi au depistat fumul.  Au acţionat local, la etajul 4, angajaţii din spital, asistente, medici. Dar a fost fum foarte dens şi atunci au fost evacuaţi imediat copiii, mamele din zonă, la alte etaje, a explicat Gheorghe Flutur – președinte CJ Suceava, potrivit Observator.

Un scurt circuit la instalaţia electrică. Spitalul este renovat, totuşi. Instalaţia este una nouă, a anunțat și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Este vorba despre un scurt-circuit care s-a manifestat undeva la un tavan fals, a confirmat la rândul său Cristian Șologon, subprefect Suceava.

Din primele mărturisiri făcute de părinți, se pare că în urma alarmei de incendiu, s-ar fi instaurat haosul.

Dar toţi copiii, cu nou născuţi, al meu are 5 ani, era în perfuzii, aşa l-a luat şi au fugit. N-avea cum să fugă, era şi fum, nu se vedea nimic. Cu mare greu a ajuns aici jos, nu ştiu, a mărturisit tatăl unui copil.

Era haos înăuntru. Intra cine vrea, ieşea. Care cum putea fugi cu copilul în braţe. Am văzut că a ieşit din spital cu copiii mici în pături, băgaţi. Erau adunate toate cadrele medicale în hol, pe jos, era plin. Pacienţi, cadre medicale, toţi strânşi în holul de jos, la intrare, a mai povestit un alt martor, pentru Observator.

Incendiul de la Spitalul Suceava. Primarul Sucevei a salvat pacienții din flăcări

Din ultimele informații, printre salvatori a fost chiar și primarul Sucevei, Ion Lungu. Edilul ar fi ajutat cu forțele proprii să se evacueze mai repede pacienții din calea flăcărilor și a fumului dens care a invadat rapid corpul unității spitalicești.

Incendiul a fost localizat la ora 0:42, iar lichidarea acestuia a fost declarată 10 minute mai târziu.

Tot din datele salvatorilor, incendiul de la spitalul din Suceava a cuprins un salon de 20 de metri pătraţi. Din fericire, a fost lichidat în 10 minute. O oră mai târziu a fost dezactivat şi planul roşu de intervenţie.

Nu avem victime, din fericire. Sperăm ca până dimineaţă să fie aerisite etajele superioare să poată revenii înapoi bolnavii, a mai explicat Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: