Redactia.ro
Home » Stil de viață » Primele porții de friptură de vită cultivată în laborator se dau spre vânzare. Întregul procedeu prin care se obține carnea

Primele porții de friptură de vită cultivată în laborator se dau spre vânzare. Întregul procedeu prin care se obține carnea

Cum arată prima carne de vită făcută în laborator?!

Într-un pas remarcabil către viitorul alimentației, o companie israeliană, Aleph Farms, a primit undă verde din partea autorităților sanitare pentru a comercializa primele porții de friptură de vită cultivate în laborator. Această decizie vine în urma aprobarii similare obținute de către Aleph Farms pentru vânzarea cărnii de pui cultivate în laborator în Statele Unite, în decembrie 2023.

Anunțul recent a fost făcut de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a descris această inovație drept „globală”. Aleph Farms are în plan să introducă pe piață o „friptură mică” cultivată, adresată clienților din Israel. Procesul de producție al acestei cărni revoluționare implică utilizarea de celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus numită Lucy, care locuiește la o fermă din California.

Când va ajunge mâncarea pe masa clienților

Cu toate acestea, în ciuda undei verzi primite, compania așteaptă aprobarea etichetelor și o inspecție finală din partea autorităților de reglementare. Potrivit lui Yoav Reisler de la Aleph Farms, aceste proceduri pot dura luni de zile, iar produsul va ajunge pe masa clienților abia după finalizarea lor.

Aleph Farms se alătură astfel altor companii precum Upside Foods și Good Meat din California, care au primit deja aprobări pentru vânzarea cărnii de pui cultivate în laborator în SUA în iunie 2023.

Peste 150 de companii din întreaga lume urmăresc să revoluționeze industria cărnii prin dezvoltarea și comercializarea cărnii cultivate în laborator, cunoscută și sub denumirea de „cultivată din celule”. Procesul implică creșterea cărnii în rezervoare mari de oțel, utilizând celule provenite de la un animal viu, un ovul fertilizat sau dintr-o bancă specială de celule stocate.

Vom mânca carne fără să sacrificăm animalele

Aceste celule sunt combinate cu nutrienți speciali, facilitând creșterea lor în mase sau foi de carne, care ulterior sunt modelate pentru a imita produsele alimentare tradiționale, precum cotletele sau friptura. Această tehnologie promițătoare aduce cu sine perspective însemnate în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului și necesitățile tot mai mari ale populației pentru surse durabile de hrană. Într-un viitor nu prea îndepărtat, consumatorii ar putea să-și satisfacă pofta de carne fără a sacrifica bunăstarea animală și mediul înconjurător.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: