Redactia.ro
Home » Știri » Primele semne ale îmbătrânirii. Semnalele pe care organismul le transmite atunci când este slăbit

Primele semne ale îmbătrânirii. Semnalele pe care organismul le transmite atunci când este slăbit

imbatranire preamtura

Îmbătrânirea este un proces natural, organismul fiecăruia dintre noi devenind din ce în ce mai fragil odată cu trecerea timpului. Iată care sunt principalele semne ale îmbătrânirii, dar și care este planta care ar putea ține la distanță îmbătrânirea prematură.

Conform specialiștilor, primele semne de îmbătrânire sunt date de către sistemul musculo-scheletic. Astfel, ochii și urechile încep să își piardă din acuratețe în jurul vârstei de 30 de ani. Medicii subliniază faptul că bolile, mai degrabă decât procesul natural de îmbătrânire, au cel mai mare impact asupra organismului.

Primele semne ale îmbătrânirii

Denistatea osoasă devine mai slabă. În special, în cazul femeilor. Pierderea densității osoase se accelerează, în mod special, după menopauză, deoarece în organism se produce mai puțin estrogen, hormon direct implicat în sănătatea sistemului osos.

Artroza. Ligamentele și tendoanele își pierd din elasticitate și tind să se rupă mai ușor. Atunci când are loc o ruptură, ea se vindecă mai lent. Aceste modificări apar deoarece celulele care mențin ligamentele și tendoanele devin mai puțin active atunci când ne aflăm la vârsta a treia.

Nici masa musculară nu mai este la fel de mare precum în tinerețe atunci când ajungem la vârsta pensionării.

Conform medicilor, efectele îmbătrânirii reduc masa musculară și forța cu cel mult 15% în timpul vieții unui adult. În plus, până la vârsta de 75 de ani, procentul de grăsime corporală se dublează în comparație cu perioada de tânăr adult, subliniază doctorii.

Vederea și auzul scad considerabil. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc perceperea sunetelor poate deveni mai dificilă. În plus, mulți dintre cei aflați la vârsta a treia au probleme cu vederea, în special la distanțe mici. Mulți pensionari au nevoie de ochelari pentru a citi sau pentru a privi la televizor emisiunea lor preferată.

Semnele îmbătrânirii sunt vizibile și la nivelul sistemului nervos. Unele funcții mentale, precum vocabularul, memoria pe termen scurt, capacitatea de a învăța lucruri noi și de reamintire a cuvintelor se diminuează considerabil după vârsta de 65 de ani, semnalează doctorii.

Ceaiul negru, eficient în combaterea îmbătrânirii premature

Polifenolii prezenţi în ceaiul negru au efecte pozitive în cazul sănătăţii inimii şi ajută la reducerea colesterolului rău (LDL). Așadar, concluzia cercetătorilor a fost ceaiul negru poate preveni bolile cardiovasculare (accident vascular cerebral, boală coronariană), una dintre cauzele importante de deces. În schimb, cercetătorii nu au concluzionat că ceaiul negru ar putea să aibă vreun efect protector faţă de mortalitatea cauzată de cancer sau bolile respiratorii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: