Redactia.ro
Home » Sport » Primul caz de COVID-19 în Liga I! Ce se întâmplă la Dinamo

Primul caz de COVID-19 în Liga I! Ce se întâmplă la Dinamo

dinamo caz coronavirus

Magazinerul de la Dinamo a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Deocamdată, antrenamentul din această dimineață a fost suspendat și mutat după-amiază.

Dinamoviștii sunt în alertă, după ce un bărbat care lucrează în cadrul clubului ar avea COVID 19.
Acesta a fost izolat imediat și va repeta testul. Nu se știe în acest moment ce se va întâmpla cu meciul dintre Dinamo și Chindia Târgoviște, care trebuia să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni. Va fi demarată o anchetă epidemiologică și se va stabili cine a intrat în contact cu persoana bolnavă. Dacă rezultatele anchetei nu apar până în dimineața zilei de sâmbătă, meciul va fi reprogramat.

Comunicatul clubului Dinamo

”Toți componenții lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic și medical din cadrul echipei noastre, precum și personalul auxiliar pentru organizarea meciurilor la stadionul din Ștefan cel Mare au efectuat miercuri, 10 iunie 2020, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19.
În urma acestei testări a fost depistat un caz pozitiv, a anunțat medicul Liviu Bătineanu pentru site-ul oficial al clubului. Medicul dinamovist precizează că persoana depistată pozitiv nu face parte din lotul de jucători sau din conducerea tehnică și medicală a echipei, fiind izolată în această dimineață la stadionul „Dinamo””, se scrie în comunicat.

Ce spun reprezentanții LPF

Secertarul General al LPF, Justin Ștefan, a explicat ce măsuri trebuie luate și cum se va proceda în acest caz.

“Contacții persoanei respective sunt izolați timp de 14 zile. Avem trei situații: se termină ancheta și nu e nicio problemă, nu se finalizează ancheta în timp util sau se finalizează ancheta și există jucători care au avut contact cu persoana respectivă. În a treia situație, Dinamo nu mai poate disputa jocul. În această situație, jucătorii ar intra în izolare timp de 14 zile, cum prevede legislația României. În cel mai rău caz vom analiza situația, pentru că avem niște alternative în acest moment”, a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.

Oficialii clubului Chindia așteaptă rezultatul anchetei.

“Depinde dacă a interacționat cu jucătorii. Dacă a făcut-o, meciul nu s-ar desfășura. Dar depinde! Așteptăm o confirmare oficială. Sperăm să nu fie atât de grav, nu ne dorim și cred că nimeni nu își dorește”, a spus Marcel Ghergu.

Liga I revine pe 12 iunie

Campionatul se va relua la sfârșitul acestei săptămâni.
Vineri 12 iunie
Universitatea Craiova – FC Botoșani
Sâmbătă 13 iunie
FC Voluntari – Academica Clinceni
Sepsi OSK – FC Hermannstadt
Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș
Duminica 14 iunie
FC Viitorul – Politehnica Iași
CFR Cluj – FCSB
Luni 15 iunie
Dinamo București – Chindia Târgoviște

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini