Redactia.ro
Home » Homepage » Primul deces din România, cauzat de Flurona! O femeie din Iași a murit! Ce este Flurona

Primul deces din România, cauzat de Flurona! O femeie din Iași a murit! Ce este Flurona

Primul deces din România, cauzat de Flurona! O femeie din Iași a murit! Ce este flurona

S-a înregistrat primul deces din România, cauzat de Flurona. O femeie din Iași a murit. Iată detalii, ce este Flurona.

Primul deces din România, cauzat de Flurona! O femeie din Iași a murit! Ce este Flurona

O dublă infecție respiratorie a apărut în spitalele din România în ultimele zile, numită Flurona, o dublă infecție, una concomitentă cu virusul gripal și cu SARS-CoV-2.

Numele Flurona vine chiar de la cele două virusuri: flu-gripă și rona-coronavirus.

„În timpul pandemiei am mai vorbit despre flurona, este adevărat că au fost cazuri extrem de rare pentru că circulaţia virusurilor gripale era mult limitată şi nu doar în România. În prezent, ceea ce este diferit este faptul că, având practic alertă epidemică, fiind la un pas de epidemie, avem multe cazuri de gripă. Totodată, avem şi infecţii cu SARS-CoV-2 şi este de aşteptat ca în viitorul apropiat, fără să fie o explozie, să avem mai multe astfel de cazuri”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu pentru News.ro.

Managerul Spitalului Sf. Parascheva, din Iaşi, a anunţat primul deces cauzat de flurona în România. Victima este o femeie în vârstă de 74 de ani, astfel că ea a decedat din cauza coinfecției simultane cu gripă și COVID. Ea fusese internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pe data de 29 noiembrie 2022.

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a precizat că femeia suferea și de alte afecțiuni grave. La același spital a mai fost internat un pacient cu Flurona – un bărbat de 69 de ani – care s-a vindecat și a fost externat, a precizat medicul Florin Roșu.

Ambii pacienți au prezentat, la internare, dureri musculare, febră, cefalee (durere de cap) și afectare pulmonară (dispnee cu polipnee).

Niciunul dintre pacienți nu era vaccinat împotriva gripei și a COVID-19.

„Facem în continuare apel către populație de a se imuniza atât împotriva gripei sezoniere, cât și a coronavirusului. Încă de la începutul pandemiei ne-am întrebat dacă cele două virusuri vor coexista sau unul dintre aceștia va deveni dominant determinând o singură patologie. În cazul Flurona, simptomatologia este mai zgomotoasă, determinand forme cu o severitate crescută. Se pare că până la varianta Omicron, nu a existat această coinfecție, fiind o particularitate a acestei subvariante a Coronavirusului, dublată de nerespectarea măsurilor de prevenție, și anume: populația să se adreseze medicului de familie în primele 24 de ore de la debutul simptomelor, iar dacă acestea persisistă 48-72 de ore, să se prezinte la spital, să nu recurgă la automedicație sau la scheme de tratament empirice aflate în urma discuțiilor cu rudele sau prietenii, aerisirea spațiului în care locuim sau ne desfășurăm activitatea, respectarea măsurilor de igienă – spălarea mâinilor și a alimentelor, evitarea spațiilor cu aglomerări populaționale, iar dacă acest deziderat nu poate fi atins, purtarea măștii de protecție, o alimentație bogată în legume și fructe”, sunt sfaturile medicului Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, potrivit hotnews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: