Redactia.ro
Home » Știri » Primul oraș din România care va avea autobuz fără șofer

Primul oraș din România care va avea autobuz fără șofer

GALERIE FOTO (2) Primul oraș din România care va avea autobuz fără șofer

Autobuz fără șofer. Potrivit Digi24, Emil Boc a declarat luni, că este posibil ca de anul viitor, orașul Cluj va fi primul care va avea autobuze conduse fără șofer.

Primul oraș din România care va avea autobuz fără șofer

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat luni că este posibil ca de anul viitor, orașul Cluj, să aibă autobuze conduse fără șofer. Acesta a declarat că a declanșat un proiect pilot la Cluj, asemănător celor care există în marile orașe europene.

Am declanşat un proiect pilot la Cluj – care înseamnă confirmarea brandului de oraş al inovării, inteligenţei artificiale, al dezvoltării, cercetării şi IT-ului – şi cu această dimensiune pragmatică referitoare la punerea în circulaţie, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără şofer, după modelul celor care există în marile oraşe europene. Acest autobuz va deservi ca arie de circulaţie zona centrală, pentru a arăta că acest oraş susţine dimensiunea modernă, susţine inovarea şi inteligenţa artificială, pe care nu o vom putea evita. Va fi un mijloc de mobilitate a viitorului acest transport autonom şi sper ca anul viitor să îl vedem pe străzile Clujului„, a declarat, luni, primarul Emil Boc.

Proiectul va fi pus în practică în colaborare cu UTCN

De asemenea, primarul Emil Bloc a declarat că își dorește ca orașul său, „să să dea, încă o dată, tonul în România”. Acesta s-a referit la transportul public, și a ținut să amintească faptul că orașul Cluj-Napoca a fost primul care a introdus autobuzele electrice.

Mai mult, Emil Boc a transmis că proiectul va fi pus în practică în colaborare cu UTCM.

„Cluj-Napoca îşi doreşte să dea, încă o dată, tonul în România în ceea ce priveşte transportul public, după ce a fost primul oraş care a introdus în circulaţie autobuzele electrice„, a menţionat primarul de Cluj.

Citeste si:Adi Pop este nemulțumit ! Nu vrea să mai fie rezervă la FCSB

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: