Redactia.ro
Home » Homepage » Primul SONDAJ POLITIC de la începutul crizei de COVID-19. INCREDIBIL! Ce arată cifrele

Primul SONDAJ POLITIC de la începutul crizei de COVID-19. INCREDIBIL! Ce arată cifrele

sondaj

Cifrele celui mai recent sondaj politic, primul de la începutul crizei de COVID-19, arată că a scăzut încrederea românilor în liberali, cei care conduc Guvernul.

Datele Biroului de Cercetări Sociale arată că liberalii au ajuns la o cotă de doar 31%. Asta după ce în luna februarie aveau un scor de peste 47% în sondaje.

Astfel, dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri parlametnare, 31,3% din votanţi ar alege PNL. PSD ar obţine 22,9%, Alianţa USR-PLUS – 19,9%, PRO ROMÂNIA – 8,8%, PMP – 6,7%, UDMR – 3,6%, ALDE – 2,5%, potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale.

Raed Arafat, cel mai de încredere om politic

De asemenea, Raed Arafat este omul politic în care românii au cea mai mare încredere, mai mare chiar decât în preoţi.

La capitolul încredere, cei mai bine în sondaje stă secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, cu 55,7%, urmat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cu 34,9%, şi preşedintele României, Klaus Iohannis cu 26,3%, Marcel Vela cu 26,1%, Victor Ponta – 18,2%, Florin Cîţu – 17,6%, Violeta Alexandru – 16,6%, Traian Băsescu – 16%, Ludovic Orban – 15,2%, Dacian Ciolos – – 12,8%, Călin Popescu Tăriceanu – 9,2% şi Marcel Ciolacu – 7,5%, potrivit sondajului Biroului de Cercetări Sociale.

Un sondaj IRES, efectuat în  perioada 7-8 aprilie, îl arată tot pe Raed Arafat cel mai de încredere om politic, pe fondul epidemiei de coronavirus din România. Astfel, 78% dintre cei intervievați spun că au cea mai mare încredere în Raed Arafat, în timp ce 21% spun că au încredere puțină, foarte puțină sau deloc.

Locul doi în clasamentul publicat de IRES se află șeful statului, Klaus Iohannis. Procentul obținut de președintele României este de 39%, potrivit sondajului, în timp ce procentul de neîncredere este de 60%. Pe locul trei în sondaj se află ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu 37%, care și-a câștigat popularitatea de pe vremea în care ocupa funcția de secretar de stat, alături de Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: