Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, apel către români în Vinerea Mare:”Rămân în vigoare toate restricțiile”

Klaus Iohannis, apel către români în Vinerea Mare:”Rămân în vigoare toate restricțiile”

Klaus Iohannis mesaj

Președintele României le-a transmis cetățenilor români un mesaj în Vinerea Mare. Din nou, șeful statului le cere acestora să aibă grijă de sănătatea lor și a familiilor lor.

Mesajul Președintelui României

Klaus Iohannis le-a transmis românilor să rămână în casă de Paște pentru a nu răspândi coronavirusul și a anunțat că restricțiile rămân în vigoare.

Ne confruntăm cu o amenințare globala care a schimbat brusc existenta noastra, nimeni nu a fost pregatit pentru a face fata cu bine amgnitutdinii si vitezei cu care se propaga epidemia. Niciodata omenirea nu a fost mai solidara. Sa privim, asadar, cu multa speranta si incredere catre un viitor destul de apropiat in care ce traim azi cu toții nu va fi decat o pagina de istorie dureroasa care a schimbat umanitatea in bine„, a spus șeful statului.

De asemenea, Iohannis le-a solicitat autorităților să fie în continuare vigilenți, și să nu se joace cu viețile românilor.

Să nu uităm că în spatele statisticilor se află oameni, cu problemele și dramele lor. Solicit autorităților să nu slăbească vigilența, în aceste zile rămân în vigoare toate restricțiile, nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor este un risc major„, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj de încurajare românilor

Totodată, șeful statului i-a încurajat pe români în această situație produsă de coronavirus. Acesta le-a recomandat să rămână distanți de bunicii și părinții lor, pentru a-i proteja de acest virus.

Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor. A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde. Dar, în aceste clipe, trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim. Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea fi împreună, sănătoși, mai târziu„.

Mai mult, Președintele Klaus Iohannis i-a rugat pe cetățeni să nu meargă în vizite la prieteni și familie pentru a nu răspândi acest virus.

Pentru a putea face însă asta cât mai repede, trebuie să rămânem cu toții sănătoși și în siguranță. Stați acasă de Sărbători! Nu mergeți în vizite la prieteni și familie! Paștele este sărbătoarea biruinței vieții, să trăim acest adevăr în sensul său cel mai profund, salvând viețile celor dragi!

Vă doresc sărbători cu sănătate!”, a transmis președintele.

România are în acest moment, peste 8.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, între care peste 1.000 s-au vindecat. Totodată, numărul persoanelor decedate a ajuns la 400.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini