Redactia.ro
Home » Știri » Primul test rapid pentru depistarea covidului, produs în România. Seamănă cu testul de sarcină

Primul test rapid pentru depistarea covidului, produs în România. Seamănă cu testul de sarcină

Test rapid coronavirus

Primul test rapid de depistare a infecției cu coronavirus din țara noastră este gata. Acesta arată în doar cinci minute dacă persoana în cauză a fost sau nu infectată cu COVID-19. Testul are deja aprobare pentru producție și comercializare din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Primul test rapid pentru COVID-19 din România

De acum înainte, românii se pot testa în doar cinci minute pentru a afla dacă au anticorpii dați de o infecție cu COVID-19, pentru că două companii partenere din țara noastră au dezvoltat un asemenea test, ce seamănă cu cel de sarcină.

Astfel, kitul respectiv seamănă cu ideea ce se află în spatele testelor de sarcină, doar că în acest caz este nevoie de mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Potrivit directorului uneia dintre companiile care a stat la baza realizării acestui test, acuratețea testului este maximă, iar datorită sensibilității sale, testul poate depista identificarea anticorpilor, dar și cazurile asimptomatice.

Testul rapid pentru coronavirus poate fi folosit pentru testarea în masă

„Are o sensibilitate de 96,6%, acurateţea lui este de sută la sută, şi venim în completarea testelor PCR, şi deja ştim că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe şi durează, în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienţilor. Aşteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituţiile de stat să vedem, nu ştiau că se fabrică încă în România”, a declarat Ioana Sima, director general Romlab.

Acest test poate fi produs la o scară mult mai mare decât o face statul român în aceste momente. Astfel, companiile ce au dezvoltat acest test rapid pentru coronavirus pot fabria 50.000 de bucăți într-o singură zi, în timp ce statul asigură circa jumătate din această cifră, adică 25.000 de teste.

Testul rapid pentru coronavirus poate fi folosit pentru testarea în masă a populației. În acest fel, ar putea fi identificați aceia care au avut deja virusul și pot dona plasmă pentru românii aflați în secțiile de terapie intensivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: