Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună! Ce s-a descoperit în corpul unor marinari vindecați de covid-19

Veste bună! Ce s-a descoperit în corpul unor marinari vindecați de covid-19

Marinari vindecați

Peste 100 de marinari ai unei nave au fost depistați pozitiv cu coronavirus, după o infectare în masă, însă trei dintre ei nu au pățit nimic, pentru că aveau deja anticorpi, iar boala nu i-a mai afectat în vreun fel.

Descoperire importantă pentru cercetători. Ce s-a aflat despre COVID-19

Vasul de pescuit a plecat din Seattle în luna mai a acestui an, iar după 18 zile de navigare pe mare, oamenii au început să aibă simptome de infectare cu temutul virus, iar testarea lor a arătat că peste 100 dintre mambrii echipajului au contractat boala.

Trei dintre ei, însă, au dezvoltat anticorpi, lucru ce demonstrează că anticorpii blochează o nouă infectare cu coronavirus, oamenii de știință fiind foarte încântați de această descoperire

”Răspunsul la această întrebare este esențial pentru proiectarea și epidemiologia vaccinului”, a declarat Jesse Bloom, care face parte dintre cei ce au coordonat un studiu în acest sens, biolog evoluționist la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle.

Ce s-a descoperit în corpul marinarilor fără coronavirus

Totuși, este demn de menționat că studiul care arată că anticorpii blochează efectiv o nouă infectare cu noul coronavirus nu a fost validat de întreaga comunitate științifică, el a fost postat doar online până la acest moment, dar dovezile inițiale ale acestor oameni de știință sunt încurajatoare pentru pașii următori pe care îi putem face pentru protecția globală împotriva COVID-19.

Ceea ce nu este clar este de ce cantitate de anticorpi este nevoie pentru a preveni o reapariție a virusului, mai ales că cei trei marinari care au rămas neinfectați au avut cantități diferite.

Este vorba despre titruri, adică cantitatea dintr-o substanță activă, exprimată în grame, conținută într-un mililitru de soluție, care au variat în cazul fiecărui marian neinfectat. Doi dintre ei aveau cantități moderate.

„Sunt titluri realizabile, nu? Sperăm că va fi util să văd și mă face să fiu foarte optimist cu privire la vaccinuri”, a explicat Dr. Alexander Greninger, virolog la Universitatea Washington din Seattle.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: