Redactia.ro
Home » Știri » Primul video-congres PSD. Sâmbătă se decide președintele partidului. Ciolacu sau Teodorovici?

Primul video-congres PSD. Sâmbătă se decide președintele partidului. Ciolacu sau Teodorovici?

PSD

Social democrații își aleg sâmbătă conducerea în cadrul unui Congres extraordinar care este organizat, pentru prima dată, prin video-conferință. Alegerile interne din PSD sunt lipsite de miză după ce în cursa pentru funcția de președinte s-au depus doar două candidaturi: Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

În plină pandemie de coronavirus, congresul social-democrațiilor se va desfășura online din cauza restricțiilor privind întrunirile publice. Mai exact, liderii PSD care vor ține discursuri se vor afla la Palatul Parlamentului, iar delegații social- democrați îi vor urmări online și vor vota fizic.

Potrivit programului transmis de către PSD, la eveniment vor susţine discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu.

Cum se va desfășura votarea

Fiecare județ va avea alocat un număr de delegați care vor fi prezenți fizic în săli (maxim 20 de persoane în sală) puse la dispoziție de organizațiile locale. Astfel, social-democrații vor urmări online discursurile și vor vota clasic noua echipă de conducere.

De la 13.05 până la 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD, conform sursei citate, potrivit stiripesurse.ro. Procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00 de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD. Pe lista vorbitorilor nu figurează însă Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la şefia PSD.

Teodorovici candidează singur

La Congres, Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european” și este susținut de Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Vasile Dâncu. De partea cealaltă, Eugen Teodorovici candidează singur.

Fostul ministru al Finanțelor mizează pe o schimbare. Sub sloganul #insistpentruromania, Teodorovici vrea să ofere o alternativă a ceea ce este astăzi PSD. Cu o zi înainte de congres, Tribunalul București a judecat solicitarea lui Eugen Teodorovici de amânare a congresului din 22 august pe motiv că actuala conducere interimară este nelegitimă. I-a respins însă cererea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: