Redactia.ro
Home » Homepage » Guvernul a făcut sesizare la CCR privind moțiunea de cenzură. PSD, reacție-fulger!

Guvernul a făcut sesizare la CCR privind moțiunea de cenzură. PSD, reacție-fulger!

Guvernul Orban

Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în numele Guvernului, o sesizare la Curtea Constituțională pentru un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern, în legătură cu depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune parlamentară extraordinară.

Guvernul contestă procedura și susține că este o moțiune poate fi depusă doar în sesiunea ordinară, care începe la 1 septembrie. De asemenea, executivul consideră că este neconstituțional ca o moțiune de cenzură să fie depusă în sesiune extraordinară și să fie votată în sesiunea ordinară.

„Cerem PSD să amâne votul după pronunțare”, a spus Ionel Dancă, după depunerea sesizării la CCR. Ionel Dancă a acuzat PSD că vrea să lase țara fără guvern într-o perioadă în care România se confruntă cu pandemia și cu criza economică.

„PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul. Cui i-ar folosi ca țara să nu aibă un guvern cu funcții depline în condițiile în care pandemia nu s-a terminat.”, a declarat șeful cancelariei prim-ministrului.

Lucian Romașcanu, răspuns pentru liberali

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a reacționat după sesizarea PNL la Curtea Constituțională. Senatorul spune că indiferent de decizia CCR, partidul din care face parte va demite Guvernul Orban.

Romașcanu este convins că „întotdeauna Curtea Constituțională decide pentru viitor”. „Guvernul va fi demis. Orice demers de asemenea tip pentru viitor nu se va mai putea ace pentru că e conflict constituționa. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții, nu se va putea schimba”, anunță purtătorul de cuvând al social-democraților, potrivit Agerpres.

PSD merge înainte cu moțiunea de cenzură și nu așteaptă decizia Curții Constituționale. „Procedura parlamentară merge înainte indeferent de această situație”, a declarat Romașcanu.

Trebuie să amințim că moțiunea de cenzură depusă luni de PSD în Parlament și semnată de 205 parlamentari a fost citită joi în Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. Moțiunea se numește „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată” și va fi votată cel mai probabil după 1 septembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: