Redactia.ro
Home » Monden » Principele Nicolae, primele declarații după botezul fiului Mihai. Cine a lipsit de la marele eveniment

Principele Nicolae, primele declarații după botezul fiului Mihai. Cine a lipsit de la marele eveniment

GALERIE FOTO (5) Principele Nicolae, primele declarații după botezul fiului Mihai.

Principele Nicolae, primele declarații după botezul fiului Mihai. Pe 18 iunie, fostul Principe Nicolae și Alina-Maria de Roumanie și-au botezat băiețelul la Alba Iulia. Nepotul regelui Mihai a făcut miercuri, 29 iunie, primele declarații despre marele eveniment.

Principele Nicolae, primele declarații după botezul fiului Mihai. Cine a lipsit de la marele eveniment

Principele Nicolae și soția sa, Alina-Maria Binder, și-au botezat băiețelul, în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. La aproape două săptămâni de la marele eveniment, nepotul Regelui Mihai a făcut primele declarații despre creștinarea micuțului. De asemenea, Principele Nicolae a specificat și cine sunt membrii regali care au participat la botez. Fostul Principe Nicolae și soția sa și-au creștinat fiul, iar slujba a avut loc în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În urmă cu 100 de ani,în același loc, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați, ca Monarhi ai României Mari. La aproape două săptămâni de la marele eveniment, Principele Nicolae a făcut primele declarații, pe contul său de socializare.

„Data de 18 iunie 2022 va rămâne mereu în inima familiei mele. În această zi, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia s-a săvârșit Taina Sfântului Botez fiului nostru, Mihai. În urmă cu 100 de ani, la 15 octombrie 1922, a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, la catedrala construită special pentru acest moment solemn. Faptul că fiul nostru a devenit creștin în aceeași catedrală unde străbunii săi au fost unși drept Regi ne onorează profund. Mai mult, bunicul meu, Regele Mihai, a purtat titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. Iată încă un element pentru care, împreună cu soția mea Alina-Maria de Roumanie, am dorit ca botezul strănepotului său să fie săvârșit la Alba Iulia, ținând legătura între trecut, prezent și viitor în acest loc cu o încărcătură simbolică deosebită’, a notat el.

Cine au fost membrii familiei care au participat la eveniment

Soțul Alinei Maria de Roumanie le-a mulțumit celor prezenți la botezul fiului său, sora și cumnatului lui, dar și nașii Liviu și Simona Popescu. Mătușa fostului principe Nicolae, Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu, au lipsit. „Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această zi atât de specială, împreuna cu nașii noștri, Liviu și Simona Popescu, sora mea Elisabeta-Karina de Roumanie, cumnatul meu Mihai, socrii mei, Rodica și Heinz Binder și, nu în ultimul rând, mulțumim localnicilor pentru primirea călduroasă și pentru urările deosebite pe care ni le-au adresat!’, a încheiat el.

Nicholas Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României și al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveția. Acesta a primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de anu, dar printr-un document semnat la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat i-au fost restease tilul și calificativul. Nicolae a fost exclus din linia de succesiune la tronul României. În prezent, fostul Principe nu are o relație apropiată cu Casa Regală a României. „Nu, refuză orice fel de comunicare. Sunt deschis la dialog şi întind mâna. Am scris scrisori, am făcut demersuri şi o să fac în continuare până la urmă e familie indiferent ce a făcut sau ce eu am făcut sau ce a făcut oricine, familia trebuie să fie unită şi trebuie să mergem împreună în viitor cu orice proiect indiferent de părerea unora. Trebuie să fim împreună şi aşa trebuie să rămână”, a spus el într-un interviu la Insider Politic de la Prima TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: