Redactia.ro
Home » Știri » Principele Nicolae și-a botezat fiul. Strănepotul Regelui Mihai a fost creștinat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Principele Nicolae și-a botezat fiul. Strănepotul Regelui Mihai a fost creștinat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

GALERIE FOTO (5) Principele Nicolae și-a botezat fiul

Principele Nicolae și-a botezat fiul. Strănepotul Regelui Mihai a fost botezat. Taina creștinării a avut loc la Catedrala Încoronării, monument simbolic având în vedere că aici a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, în 1922.

Principele Nicolae și-a botezat fiul. Strănepotul Regelui Mihai a fost creștinat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Moment special la Alba Iulia. Zi de sărbătoare în familia regală a României. Fiul Principelui Nicolae și-a botezat fiul. Ceremonia religioasă a avut loc sâmbătă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, catedrală ridicată în urma cu 100 de ani pentru încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, monarhii României Mari. Fiul principelui Nicolae s-a născut la 15 aprilie 2022 și a primit numele Mihai, la fel ca străbunica lui. În timpul slujbei, micuțul a fost cuminte.

La ieșirea din catedrală, tânăra familie au fost întâmpinată de o mulţime de oameni, dar și de un grup de copii în straie populare. „Este un nume de suflet şi este în amintirea bunicului meu. Este un nume de sfânt. Şi eu sunt Mihai şi un verişor de al meu este Mihai, deci e un nume de familie, nu numai numele regelui”, a declarat principele Nicolae.

Principele Nicolae și soția sa, Alina-Maria au avut mari emoții. Strănepoata Regelui Mihai, Maria- Alexandra, în vârstă de doi ani, nu l-a scăpat din ochi pe fratele său. Nașii de botez sunt cei care i-au cununat, în 2018, pe Alina-Maria și Nicolae, nepotul Regelui Mihai. După ceremonie, familia regală și invitații lor au mers către un restaurant din Alba Iulia, unde au servit diferite bucate tradiționale românești. În ceea ce privește numele ales, fostul prinicipe a afirmat că acesta este unul „de suflet”.

„Bineînţeles, ne-a plăcut numele. Este şi în amintirea bunicului meu. E şi un nume de sfânt mare. Este foarte important pentru noi. Plus că şi eu sunt Mihai şi mai am un văr care este Mihai. Este un nume de familie. (…) E o tradiţie”, a explicat fostul principe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: