Redactia.ro
Home » Știri » Prințul Andrew și-a pierdut titlurile militare. Regina Elisabeta i-a retras fiului său și titlul de Alteță Regală

Prințul Andrew și-a pierdut titlurile militare. Regina Elisabeta i-a retras fiului său și titlul de Alteță Regală

GALERIE FOTO (4) Prințul Andrew și-a pierdut titlurile militarePrințul Andrew și-a pierdut titlurile militare

Prințul Andrew și-a pierdut titlurile militare. Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală. De asemenea, toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile au fost retrase de Regina Elisabeta a II-a.

Prințul Andrew și-a pierdut titlurile militare. Regina Elisabeta i-a retras fiului său și titlul de Alteță Regală

Regina Elisabeta a II-a a retras titlurile militare și titlul de Alteță Regală deținute de Prințul Andrew. Această decizie a venit la scurt timp după ce miercuri, un judecător din Statele Unite ale Americii i-a respins ducelui de York cererea de oprire a procesului în care este acuzat de agresine sexuală. „Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare și patronajul regal ale Ducelui de York au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și se apără în acest caz ca cetățean privat”, a transmis Palatul Buckingham.

Prințul Andrew nu va mai putea folosi titlul de Alteța Sa Regală, rolurile sale vor fi distribuite între membrii Familiei Regale. Anunțul a fost făcut după ce peste 150 de veterani militari i-au cerut Reginei să-i retragă fiului ei titlurile militare, fiind de părere că nu se cuvine ca ducele să-și păstreze poziția. „Ofițerii forțelor armate britanice trebuie să respecte cele mai înalte standarde de probitate, onestitate și conduită onorabilă. Acestea sunt standarde pe care prințul Andrew nu le-a îndeplinit. Este greu de ignorat, când ofițerii de rang înalt îl descriu drept «toxic», că a discreditat serviciile cu care este asociat”, se mai menționează în scrisoarea deschisă adresată de veterani Reginei, în calitate de șef de stat și comandant șef al armatei, marinei și forțelor aeriene.

Virginia Giuffre, o americancă de 38 de ani care locuiește în Australia, l-a denunțat pblic pe Andrew de ani de zile. Vara trecută, ea a decis să trimită problema în instanță și a depus o plângere la New York, acuzând-l că este unul dintre prietenii puternici cărora Jeffrey Epstein i-a predat-o pentru a o abuza sexual. Femeia îl acuză pe prințul Andrew că a agresat-o sexual de trei ori în 2001, când avea 17 ani, la Londra, New York și Insulele Virgine americane.

Câți copiii are Regina Elisabeta

Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh din Marea Britanie, care domnește de mai bine de 70 de ani. Născută în 1926, Prințesa Elisabeta a devenit regină la moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1952. Regina s-a căsătorit cu Philip, Ducele de Edinburgh, în 1947, iar cei doi au avut patru copii. Prințul Charles este fiul cel mare al Reginei și primul pe linia la tron. Tatăl prinților William și Henry este cel mai vizibil dintre cei patru copiii ai Reginei.

Regina are trei băieți, Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințul Edward, precum și o fiică, Prințesa Anne. În ciuda faptului că s-a născut a treia la linie la tron, Prințesa Anne este a 15-a în linia succesiuni la tron. Prințul Andrew este al 10-lea în linie la tron, iar Prințul Edward este al 11-lea la tron.

Regina si copiii sai
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: