Redactia.ro
Home » Știri » Procesul Colectiv. Magistrații Tribunalului București vor lua o decizie luni

Procesul Colectiv. Magistrații Tribunalului București vor lua o decizie luni

Procesul Colectiv. Magistrații Tribunalului București vor lua o decizie luni

Procesul Colectiv. Magistrații Tribunalului București vor lua o decizie luni. Decizia nu va fi definitivă. La ultimul termen, procurorii au cerut, închisoare cu executare pentru inculpații din dosar.

Procesul Colectiv. Magistrații Tribunalului București vor lua o decizie luni

Procurorii vor lua astăzi, decizia finală în cazul Colectiv, după ce, inițial, promulgarea era așteptată pe 9 decembrie, însă judecătorii au amânat-o. Magistrații au stabilit pronunțarea în dosarul Colectiv pentru luni, 16 decembrie. Conform Digi24, nu va fi definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel București.

În toamna anului 2015, s-a produs cea mai mare tragedie colectivă din România. Într-o fostă fabrică din Capitală un club improvizat a luat foc din cauza unor artificii montate în timpulo concert rock.
Scânteile au atins buretele folosit la antifonare, care nu era tratat să reziste la foc. Incendiul a durat 153 de secunde, suficient cât unii spectatori să moară imediat, iar alții să se calce în picioare spre ieșirea subdimensională și să fie grav afectați de flăcări și fum.

Procurorii au cerut, cumulat pentru cei 13 inculpați, 160 de ani de închisoare

Procurorii au cerut pentru fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, 15 ani de închisoare, iar pentru cei doi pompieri care au controlat clubul, 14 ani de închisoare. De asemenea, pentru cei trei administratori ai clubului, procurorii au cerut 12 ani de închisoare.

Toți inculpații s-au declarat nevinovați și au cerut achitarea. Familiile victimelor și supraviețuitorii din clubul Colectiv au cerut în instanță daune de sute de milioane de euro.

Filmul tragediei din Clubul Colectiv

În seara de 30 octombrie 2015, peste 300 de persoane se aflau la concertul trupei rock, Goodbye to Gravity, care avea loc în clubul Colectiv. Un club amenajat în fosta fabrica Pionierul, care avea o singură intrare. Trupa care organiza concertul încheiase un contract de închiriere în care se angajau să nu plătească pentru spațiu, dacă la concert vin peste 400 de oameni. Ca spectacolul să fie mai special, organizatorii au montat artificii în club și au apelat la o firmă specializată.

Artificiile avea instrucțiuni în limba bulgară și puteau fi folosite în exterior, dar cu toate acestea, artificiile au fost aprinse, pe scenă.

Din nefericire, aprinderea efectelor pirotehnice nu au funcționat corespunzător, iar scânteile au ajuns pe stâlpul din fața scenei, care era îmbrăcat într-un burete care nu era tratat pentru a rezista la foc. Flacăra a urcat într-o fracțiune de secundă și a cuprins între tavanuș clubului.

27 de tineri au murit pe loc, în containerul de la intrarea în club, iar 150 de persoane au fost internate cu arsuri grave.

La câteva zile, 37 de persoane au murit din cauza arsurilor, infecțiilor luate din spitale și din cauza cockteilului de substanțe nocive pe care l-au respirat în acele clipe de coșmar. După doi ani, un al 65-lea supraviețuitor, și-a pus capăt zilelor, după ce iubita sa a murit în incendiu.

Citeste si:O femeie și-a împușcat iubitul când dormea. De ce a făcut una ca asta?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: