Redactia.ro
Home » Știri » Procotolul MAI-Patriarhia Română privind distribuirea luminii de Paşte. Precizările ministrului Sănătății

Procotolul MAI-Patriarhia Română privind distribuirea luminii de Paşte. Precizările ministrului Sănătății

Patriarhia Română

Ministrul de Interne Marcel Vela a hotărât împreună cu Patriarhia Română ca românii să primească Lumină de la forțele de ordine și de la reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române. A fost semnat astfel un protocol în ceea ce privește noaptea de Înviere.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru susține că a fost consultat privind protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhia Română pentru ca românii să poată primi lumină în noaptea de Înviere. Recomandă însă în continuare să fie păstrate măsurile de distanţare socială şi precauţia.

„Discutăm foarte des când se iau aceste măsuri, eu cel puțin am militat pentru continuarea izolării, pentru menținerea distanțării. Ați văzut și astăzi pe domnul președinte Iohannis în prelungirea stării de urgență. Este un moment deosebit, un moment religios, dar și un moment al marilor provocări, de luptă cu un inamic nevăzut, fără un tratament, fără un vacccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate, atât cele sufletești, cât și cele de sănătate.

Eu militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru o distanțare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacților, a persoanelor pozitive. Ne aflăm într-un scenariu în care toți pacienții care se prezintă sunt suspecți de coronavirus”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că nu vor fi respectate măsurile de limitare a răspândirii a epidemiei de coronavirus, „putem avea un număr de cazuri care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe. O curbă accelerată poate încărca un sistem sanitar”.

Vlad Voiculescu atacă virulent protocolul încheiat între MAI și Patriarhie

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur prin care critică decizia Guvernului de a relaxa măsurile de izolare în perioada sărbătorilor de Paști, spunând că aceasta nu este motivată religios, ci politic.

„Stimați români, iubiți credincioși,
(preiau din nou formula de adresare a domnului Vela)

în scurta conferință de astăzi a guvernului s-a vorbit mult despre lumină. De 7 (șapte) ori a fost pronunțat cuvântul.

Nu, nu este așa cum am putea crede. Nu este vorba despre lumina Învierii, nici despre lumina învățăturilor lui Iisus. Deciziile guvernului comunicate astăzi despre manipularea luminii vin dintr-o altă „lumină”. Acea „sfânta lumină” care este pentru prea mulți politicieni sondajul, votul viitor. Votul viitor al aproapelui, cum ar veni. Votul viitor al vostru.

Dacă guvernului i-ar fi păsat cu adevărat de voi, v-ar fi rugat frumos să stați acasă în noaptea de Paști.

Dacă guvernului i-ar fi păsat cu adevărat de voi, v-ar fi rugat să stați acolo unde sunteți, așa cum i-a rugat pe toți românii din străinătate să nu vină acasă.

Am locuit în străinătate, știu cât de greu e să nu fii de Paște acasă. Guvernul și-a permis să îi roage pe ei un lucru mare: să nu vină acasă, la cei dragi. Pe voi nu au avut curajul să vă roage un lucru mult mai mic: să stați în casă în noaptea de Paști.

Știți de ce?

Stimați români, iubiți credincioși,
au făcut asta pentru că voi votați în țară – și votul vostru contează mult mai mult. Pentru că nu au vrut să vă supere. Pentru că votul vostru e puternic – votul vostru se transformă în locuri de primari și de parlamentari. Și asta, dragii mei, este pentru ei Sfânta Sfintelor, adevărata Lumină. Pentru toți politicienii care nu au avut și nu au vreo meserie sau vreun alt rost decât puterea politică, posturile alea publice, veniturile și influența ce decurg din ele.

Guvernul nostru a acționat politic, așa cum ne-a obișnuit. Guvernul a acționat ca să nu vă supere – pe voi cei care citiți asta, dar mai ales pe cei mai vulnerabili decât voi. Decât să îi protejeze, dar să riște să îi supere, guvernul a preferat să îi lase să riște. Să riște să se îmbolnăvească și să moară. În spitale sau acasă, când la spitale nu vor mai fi locuri.

Stimați români, iubiți credincioși,
nu îi judecați pe cei mai puțin informați decât voi. Nu e vina lor că pentru guvern votul lor valorează mai mult decât viața lor. Dacă ne uităm cinstit la ultimii 30 de ani vedem că în țărișoara noastră rareori a fost altfel.

Stimați români, iubiți credincioși,
stați acasă.”, a scris Vlad Voiculescu marţi seară pe Facebook, imediat după anunţarea protocolului dintre MAI şi Patriarhia Română.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: