Redactia.ro
Home » Știri » Produs de la Kaufland retras de urgență de pe piață

Produs de la Kaufland retras de urgență de pe piață

GALERIE FOTO (2) Produs de la Kaufland retras de urgență de pe piață

Produs de la Kaufland retras de urgență de pe piață. Kaufland a retras voluntar și preventiv de pe piață produsul Bio Avocado pentru depășirea limitei legale de reziduuri de pesticide. Conform ANSVSA, produsul a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 11-18 martie.

Produs de la Kaufland retras de urgență de pe piață

Potrivit Autoritatii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Kaufland a retras voluntar de pe piață produsul Bio Avocado pentru depășirea limitei legale de reziduuri de pesticide. Acest produs a fost rechemat pentru depășirea limitei legale de reziduuri de pesticide, precum cloripirifos și clorfenapir. Clienții care au cumpărat produsul sunt rugați să nu-l consume și să se prezinte în orice magazin Kaufland pentru a-l returna, până în 1 aprilie, și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Avocado retras

Kaufland și-a cerut scuze clienților pentru situația creată. „Kaufland a retras voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul K- BIO AVOCADO 2 BUC”, a notat ANSVSA, într-un comunicat. Fructele au originea în Columbia și au fost distribuite de un furnizor din Olanda. Lotul de fructe contaminat a fost a fost comercializat de Kaufland în perioada 11-18 martie 2022, iar motivul retragerii de la vânzare este „depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos și clorfenapir)”. Clienții care au achiziționat produsul cu datele de identificare prezentate „sunt rugați să nu-l consume şi se pot prezenta în orice magazin pentru a-l returna, până la data de 1 aprilie 2002 și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a precizat retailerul german.Clienții au la dispoziție numărul de teelfon al Centrului Relații Clienții, 0800 080 888, apel gratuir, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00,iar sâmbătă in intervalul 08.00-17.00, sau în scris pe site-ul www.kaufland.ro/contact.

5 efecte adverse ale consumului de avocado

Acest fruct are multe beneficii. Avocado conține nutrienți care ne ajută să tratăm afecțiuni ale pielii și diferite probleme de sănătate. Avocado este cunoscut pentru calitățile sale și este folosit mai mereu în dietă. Există 5 efecte negative care pot dăuna dacă este consumat în cantiăți excesive.

1. Evită-l dacă ești însărcinată sau alăptezi

Nu este recomandat să mănânci avocado în timpul sarcinii sau când alăptezi deoarece poate reduce cantitatea de lapte produsă. Dacă o femeie care alăptează consumă avocado într-o cantitate mare, bebelușul poate risca să aibă probleme cu stomacul.

2. Provoacă alergii

Avocado poate provoca afecțiuni ale pielii și alergii. Simptomele alergiii sunt roșeata, măncărimea sau eczema.

3. Afecțiuni ale ficatului

Consumul exagerat de avocado are efecte negative asupra organelor interne, în special asupra ficatului.

4. Reduce colesterolul

Dacă îl consumi în cantități foarte mari, îți poate afecta sănătatea deoarece este bogat în beta – sitosterol care îți absoarbe cantitatea necesară de colesterol din corp.

5. Iritație gastro-intestinală

Dacă consumi mult avocado, te poți confrunta cu probleme ale stomacului. Uneori poate cauza iritații gastro-intenstinale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: