Redactia.ro
Home » Știri » Produsele tradiționale din carne sunt cele mai căutate în această perioadă. Care sunt prețurile în acest an

Produsele tradiționale din carne sunt cele mai căutate în această perioadă. Care sunt prețurile în acest an

Produsele tradiționale din carne sunt cele mai căutate în această perioadă

Deși sărbătorile de iarnă sunt la sfârșitul lunii, oamenii din satele românești deja au pregătit produsele tradiționale specifice perioadei de iarnă. Afumăturile, cârnații și caltaboșii prin aroma, după care sunt trimise în țările străine.

Produsele tradiționale din carne sunt cele mai căutate în această perioadă. Care sunt prețurile în acest an

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe mulți dintre românii din străinătate să-și anuleze vacanța de iarnă, așa că au decis că e mai bine să primească pachete din România la ei acasă. Conform Știrile Protv, comenzile pentru o masă tradițională se fac prin telefon sau prin email, iar livrările vor începe la sfârșitul lui noiembrie.

Producătorii din localitatea Cernești, Maramureș vând kilogramul de cârnați de căprior 90 de lei, iar pentru un kilogram de pastramă, suma de 150 lei. “Am venit şi cu reţete din Italia, că noi am stat acolo 10 ani, am adus şi condimente. Noi ţinem foarte mult ca ele să fie naturale pentru că şi carnea de vânat este o materie bine aleasă”, spune un producător. Astfel, pe lângă caltaboș și lebăr, cei care vor să aibă o masă îmbelșugată și plină de bunătăți pe masă de sărbători, pot încerca și aceste specialități.

Cât costă carnea de porc în această perioadă

Fermierii din localitatea Lăpușel au început deja livrările de sărbători. Potrivit acestora, sunt clienți vechi care preferă să cumpere porc în carcasă. “Avem o listă de persoane care de ani de zile cumpără de la noi şi porc în carcasă. Avem solicitări de produse atât din ţară cât şi din straintate”.

Anul trecut, un kilogram de carne de porc se vindea cu 4 euro, după ce s-a dublat în anul 2018. În 2019, prețul global al cărnii a înregistrat o creștere de 17,2%, fiind cea mai puternică creștere din ultimii opt ani. Așadar, anul acesta, un pachet cu preparate tradiționale din carne de porc costă între 200 și 400 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: