Redactia.ro
Home » Știri » Profesorii amenință cu greva generală și blocarea anului școlar. Protest uriaş la Guvern şi Parlament

Profesorii amenință cu greva generală și blocarea anului școlar. Protest uriaş la Guvern şi Parlament

Profesorii amenință cu greva generală și blocarea anului școlar. Protest uriaş la Guvern şi Parlament. Iată detaliile!

Protest uriaş la Guvern şi Parlament

Profesorii din România au organizat un protest masiv la Palatul Parlamentului, adunând aproximativ 5.000 de participanți, pentru a cere majorarea salariilor în domeniul educației. Această acțiune reprezintă o avertizare clară că profesorii sunt hotărâți să blocheze anul școlar în cazul în care revendicările lor nu sunt luate în considerare.

Revendicările sindicaliștilor din domeniul educației sunt îndreptate către creșterea salariilor personalului din învățământ, având în vedere importanța socială a muncii pe care o desfășoară. Ei susțin că salariul unui profesor debutant ar trebui să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, iar salarizarea întregului personal didactic de predare ar trebui să fie realizată progresiv, ținând cont de funcție, studii, vechime și grad didactic, potrivit Antena3 CNN.

Un alt punct important al revendicărilor sindicaliștilor este instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, pentru a ține pasul cu rata inflației. Aceștia solicită, de asemenea, acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă specifice din învățământ, precum și respectarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile. Printre aceste drepturi se numără decontarea cheltuielilor de transport, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar și compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat.

Sindicaliștii cer, de asemenea, o creștere anuală a investițiilor în sistemul de învățământ, în vederea îmbunătățirii bazei materiale și a infrastructurii școlare. Ei doresc ca guvernul să renunțe la aplicația EduSal și să o înlocuiască cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației.

Profesorii amenință cu greva generală și blocarea anului școlar

Protestul organizat de profesori reprezintă o expresie puternică a nemulțumirii lor față de condițiile de muncă și remunerația actuală. Aceștia susțin că salariile mici și lipsa de recunoaștere a valorii muncii lor afectează în mod direct calitatea actului educațional. Prin urmare, ei consideră că este necesar ca guvernul să ia măsuri concrete pentru a rezolva aceste probleme.

Dacă revendicările profesorilor nu vor fi luate în considerare, aceștia amenință că vor declanșa o grevă generală și vor încheia anul școlar cu o lună mai devreme. Această amenințare vine ca un semnal clar că profesorii sunt dispuși să recurgă la măsuri extreme pentru a-și proteja interesele și a atrage atenția asupra situației lor precare, conform sursei citate.

 

Sursa foto: hotnews.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: