Redactia.ro
Home » Știri » Profesorii, educatorii și polițiștii vor fi testați de coronavirus. Austria începe testarea în masă

Profesorii, educatorii și polițiștii vor fi testați de coronavirus. Austria începe testarea în masă

Austria începe testarea în masă

Austria începe o testare în masă la începutul lunii decembrie. Aproximativ 240.000 de oameni vor fi testați pentru coronavirus. 

Austria începe testarea în masă

Începând de sâmbătă și duminiă, 5 și 6 decembrie, 200.000 de profesori și educațori vor fi testați pentru coronavirus. În următoarele zile, 7 și 8 decembrie vor fi testați polițiștii, în număr de 40.000.

Proiectul care se va implementa în Austria este denumit ”+240.000”. Acesta începe după ce se va încheia cea de-a doua carantină, adică pe 5 decembrie. Se dorește ca în aceste zile să fie testați doar cadrele didactice și polițiștii, iar după Crăciun se va începe testarea populației la scară largă.

Potrivit Libertatea, șapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului în câteva minute au fost comandate de Austria, ţară cu 8,9 milioane de locuitori. Costul primelor șapte milioane de teste este de 50 de milioane de euro. Vor fi utilizate teste de la companiile Roche (4 milioane de teste) și Siemens (3 milioane de teste). Sursa citată precizează că testarea este voluntară.

”Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară. Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate şi vom putea să rupem lanţul infectărilor”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit unui comunicat.

Covid-19 poate fi dedectat prin anticorpi

Covid-19 poate fi detectat direct sau indirect, prin intermediul anticorpilor (care se formează în timpul unei infecții). Conform ghidurilor internaționale, detectarea directă a agentului patogen prin testele PCR este în acest moment cea mai elocventă pentru diagnosticarea infecției.

Testele PCR sunt utilizate pentru a detecta în mod curent o infecție cu Covid-19. Pentru testele PCR se prelevează probe din gât sau din cavitatea nazală. Testele antigen. Pe lângă testele PCR, testele antigen oferă o altă posibilitate de detectare directă a agentului patogen al SARS-CoV-2. Testele antigen nu necesită un laborator pentru evaluare, rezultatele fiind disponibile într-un timp mai scurt (aproximativ 20 de minute).

Acestea sunt disponibile în prezent și mai ieftine, dar sunt mai puțin fiabile în comparație cu testele PCR. Spre deosebire de testele PCR, testele antigen nu detectează geneticul material al virusului. Testele anticorpi verifică prezența anticorpilor împotriva unui virus în sânge. Deoarece anticorpii se formează numai după apariția infecției, detectarea se poate face în aproximativ 12-14 zile, astfel încât aceste teste nu sunt potrivite pentru un diagnostic rapid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: