Redactia.ro
Home » Știri » Profesorul Alexandru Rafila estimează numărul real de îmbolnăviri cu COVID-19: „Este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Profesorul Alexandru Rafila estimează numărul real de îmbolnăviri cu COVID-19: „Este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Coronavirus

Medicul Alexandru Rafila a declarat care ar putea fi numărul real al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Conform acestuia, se estimează un număr de 10 sau chiar de 20 de ori mai mare decât cel arătat de statisticile oficiale.

Rafila a estimat numărul real de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Alexandru Rafila a declarat pentru Digi24 că numărul real de îmbolnăviri cu coronavirus în România poate fi între 10 sau 20 de ori mai mare decât cel menționat în statisticile oficiale.

Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

Începând cu data de 26 februarie, au fost confirmate 22.165 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus pe teritoriul României, fiind testate persoanele simptomatice și alte categorii bine definite.

Totodată, specialistul a precizat că o testare în masă a tuturor cetățenilor nu ar avea o relevanță epidemiologică mare.

Conform acestuia, dacă toată populația ar fi testată timp de o săptămână există riscul ca unii dintre cetățeni să se îmbolnăvească, iar testele să rezulte înainte că sunt negative, iar această situație ar fi întreprinsă fără niciun rost.

Testarea pentru anticorpi se va face eșantionat

Medicul Rafila a dat exemplul orașului Wuhan din China, unde s-a făcut o testare în masă a celor 10 milioane de oameni și s-a descoperit în urma acestei acțiuni mai puțin de 200 de bolnavi.

Referitor la testarea în masă, acesta a menționat că se va face eșantionat, la nivel național, iar în urma testului de seroprevalență se va schimba și raportarea ratei de mortalitate.

„Pentru că dacă eu am o mortalitate în momentul de faţă de 6%, raportat la numărul de cazuri pe care le-am depistat, sunt 22.000 de cazuri şi vreo 1.500 de decese, ulterior raportezi decesele la numărul de cazuri care rezultă în urma studiului de seroprevalenţă. Dacă să spunem că avem 2% din populaţie care a trecut prin boală, o să vedeţi că atunci raportăm mortalitatea la cele 400.000 de cazuri care înseamnă 2% din populaţie”, a explicat Alexandru Rafila.

Mai mult, Alexandru Rafila a specificat că în cazul în care nu s-ar descoperi un vaccin împotriva acestui virus, populația s-ar imuniza în decurs de câțiva ani, iar coronavirusul se va comporta la fel ca infecția gripală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: