Redactia.ro
Home » Știri » Profeția lui Rafila. În toamnă vom avea două virusuri în România

Profeția lui Rafila. În toamnă vom avea două virusuri în România

Profeția lui Rafila. În toamnă vom avea două virusuri în România

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, trage un nou semnal de alarmă asupra importanței vaccinării din timp. Acesta a mărturisit că-n toamnă ne vom confrunta cu două virusuri care provoacă infecții respiratorii grave și că e musai să existe o schemă de vaccin obligatorie. Iată ce alte precizări a făcut.

Alexandru Rafila: „În toamnă vom co-exista cu două virusuri”

Specialistul a mizat pe importanța vaccinării antigripale, mai ales în contextul actual. Acesta spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie în special pentru persoanele în vârstă și cei care au boli cronice, categorii de oameni sensibile în fața virusului gripal ori a coronavirusului.

În perioada toamnei vom co-exista cu două virusuri care produc infecţii respiratorii serioase. Este vorba despre noul coronavirus, care va continua să circule şi în toamnă; este vorba despre virusurile gripale. Ambele tipuri de virus se transmit exact pe aceeaşi cale, produc infecţii pulmonare, iar măsurile de prevenţie generală sunt simetrice.”, spune acesta.

Rafila susține că vaccinul ar putea preveni o viitoare catastrofă

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că România ar fi greu încercată în toamnă, dacă vaccinul antigripal n-ar fi administrat cât mai multor oameni. Alexandru Rafila mizează pe importanța eliminării unuia dintre cele două amenințări, prin administrarea acestui vaccin pe care deja îl avem.

„La gripă, avem un vaccin care poate să prevină boala la o proporţie mare dintre cei vaccinaţi şi care este recomandat să fie administrat, pentru că o infecţie simultană atât cu noul coronavirus, cât şi cu unul dintre virusurile gripale reprezintă o provocare, mai ales pentru o persoană vârstnică sau care are boli cronice. Vaccinarea antigripală este cu atât mai mult recomandată, pentru că practic elimină una dintre cele două ameninţări”, a spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: