Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza ANM pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023. Temperaturi de peste 20 grade în ultima lună de toamnă

Prognoza ANM pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023. Temperaturi de peste 20 grade în ultima lună de toamnă

Prognoza meteo 1 mai 2024. Minivacanța începe cu ploi

Iată prognoza ANM pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023! Temperaturi de peste 20 grade în ultima lună de toamnă!

Temperaturi de peste 20 grade în ultima lună de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023 și aduce vești bune pentru locuitorii României. Conform prognozei, temperaturile vor rămâne neașteptat de ridicate în ultima lună de toamnă.

Specialiștii meteorologi prevăd că regiunile sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării vor experimenta temperaturi peste 18…20 de grade Celsius, oferind astfel o pauză de la vremea rece și închisă care ar fi așteptată în această perioadă a anului. Acest pronostic neașteptat aduce cu sine o vreme mai caldă decât de obicei, cu un cer predominant senin în regiunile menționate.

În ciuda acestei perioade de vreme caldă, se preconizează că regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și zona Carpaților Occidentali și nordul Carpaților Orientali vor înregistra înnorări semnificative, cu posibilitatea de ploi mai consistente, în special spre finalul acestei perioade.

Regimul vântului va rămâne în general slab și moderat, cu intensificări în zonele montane și pe arii restrânse în restul țării. Temperaturile maxime se vor menține în general între 14 și 22 de grade Celsius, cu o abatere semnificativă de aproximativ 8…10 grade peste media normală a acestui interval în regiunile extracarpatice.

Prognoza ANM pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023

Prognoza meteo pentru săptămânile următoare indică că această vreme neașteptat de caldă se va menține. În intervalul 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite în întreaga țară, cu o accentuare a acestei abateri în regiunile sud-estice. Ploile se vor concentra în special în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în zona Carpaților Occidentali și nordul Carpaților Orientali.

În perioadele 13 – 20 noiembrie 2023 și 20 – 27 noiembrie 2023, temperaturile medii vor rămâne peste normele perioadei, cu accentuarea acestui fenomen în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații estimative vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, în special în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

În ultima perioadă a prognozei, 27 noiembrie – 4 decembrie 2023, temperaturile medii vor continua să fie peste normele acestei perioade, iar cantitățile de precipitații se vor menține în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

În final, cu toate că se apropie iarna, România este binecuvântată cu o toamnă prelungită, caracterizată de temperaturi ridicate și condiții meteorologice prielnice. Cu toate acestea, este important să se monitorizeze cu atenție prognozele meteorologice pentru a fi pregătiți pentru eventuale schimbări neașteptate în vreme.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: