Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo actualizată! Vin ninsorile 

Prognoza meteo actualizată! Vin ninsorile 

Prognoza meteo actualizată! Vin ninsorile 

Prognoza meteo actualizată! Vin ninsorile! Iată detaliile! 

Prognoza meteo actualizată

Cu privire la prognoza meteorologică pentru ziua de 23 noiembrie 2023, specialiștii au emis avertizări pentru diferite regiuni ale țării, aducând în prim-plan fenomene precum ninsori, ploi slabe și temperaturi scăzute. Să analizăm detaliile pe categorii de regiuni.

Vin ninsorile 

În ceea ce privește sud-vestul, sudul și parțial centrul și estul țării, se prevede o persistentă nebulozitate. În aceste regiuni, vor mai avea loc ploi slabe în Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și în sudul Banatului. În Moldova și Transilvania, se vor înregistra izolat burnițe sau fulguieli, cu posibilitatea de polei. În Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, se vor semnala izolat ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și în zonele montane înalte.

În ceea ce privește temperaturile, minimele vor oscila între -5 și 5 grade, iar în zonele cu ceață, pe alocuri în centru și nord-vest, izolat în rest, se vor forma condiții de vizibilitate redusă.

Situația în București

În București, cerul va fi predominant noros, cu posibilitatea unor ploi slabe trecătoare. Vântul va avea intensitate moderată, cu viteze la rafală de 35…45 km/h. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 2 și 3 grade Celsius.

Valorile termice vor fi în concordanță cu cele specifice perioadei în întreaga țară. Nebulozitatea va fi persistentă în sud-vest și centrul țării, dar doar izolat vor mai avea loc ploi slabe sau burniță. În zona de munte, vor fi trecători fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros. Noaptea, cerul va deveni variabil, cu înnorări în nord-vest și nord, unde, spre sfârșitul intervalului, se vor înregistra precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. În nordul Carpaților Orientali, va ninge, iar izolat se pot forma depuneri de polei. Vântul se va intensifica în zonele montane și în Carpații Orientali, cu rafale depășind 80…100 km/h, în timp ce în rest va sufla slab și moderat, cu intensificări locale.

Prognoza pentru 24 noiembrie 2023

În ziua de vineri, se așteaptă o ușoară încălzire în sud și est, devenind caldă pentru această dată. În restul teritoriului, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. Se vor înregistra precipitații temporare, predominant sub formă de ploaie, local în vest, nord și centru. În zona de munte, ninsorile vor predomina, iar se va forma un strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua, mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime vor varia între 3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 16…17 grade în sudul Olteniei, Munteniei și Dobrogei.

Vremea în București pe 24 noiembrie 2023

În Capitală, vremea va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, urmând să se înnoreze treptat, iar în orele serii temporar vor avea loc precipitații, acumulându-se cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va avea intensitate moderată în timpul zilei, cu viteze de 35…45 km/h, slăbind apoi în intensitate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: