Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 9 ianuarie 2021. Cum va fi vremea în România

Prognoza meteo ANM 9 ianuarie 2021. Cum va fi vremea în România

Prognoza meteo ANM 9 ianuarie 2021.

Prognoza meteo ANM 9 ianuarie 2021. Meteorologii anunță că în următoarele ore, vremea va fi una de primăvară, aceasta venind cu mari surprize pentru această perioadă. Suntem în luna ianuarie și avem impresia că a început primăvară și nu la mijlocul iernii. ANM a anunțat că în următoarele 24 de ore, vremea se va schimba radical în țară.

Prognoza meteo ANM 9 ianuarie 2021 vine cu noi informații despre vremea în România pentru ziua de sâmbătă. Conform primelor informații, temperaturile pentru 9 ianuarie încep ușor să scadă în următoarele ore.

Prognoza meteo 9 ianuarie 2021

Potriviti Adminastrației Naționale de Meteorologie, vremea se va strica în toată țara. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori în zonele de munte, iar în următoarele 24 de ore, întreaga Românie se va confrunta cu ploi, vânt și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. De asemenea, în intervalul 8 ianuarie, ora 12.00- 9 ianuarie, ora 04.00, vor cădea cantități mari de zăpadă în Munții Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge.

De asemenea, va ninge în Oltenia și nord-vestul Munteniei, dar și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar căderile de zăpadă vor fi puternice. Județele intrate în avertizarea de Cod galben sunt Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea. Mai mult, o nouă informare meteorologică a fost emisă pentru celelalte regiuni ale țării, valabile până mâine la orele 10.00. Astfel, în cea mai mare parte a țării vor avea loc precipitații, cu predominanță în jumătatea de sud a țării unde se vor acumula 15-25 l/mp. Exceptate sunt Câmpina Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, după care vor apărea ninsoarea și lapovița.

Prognoza meteo pentru restul lunii ianuarie

Potrivit ANM, până pe 11 ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate spre deosebire de normalul acestei perioade, iar cantitățile de precipitații vor fi mai semnificative în zonele extracarpatice, cu precădere în zonele montane și sub montate din jumătatea sudică a țării. Pentru săptămâna 11-18 ianuarie, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că temperatura medie a aerului va avea valori ridicate spre deosebire de cele normale, pe întreg teritoriul țării. Totodată, precipitațiile se vor încădra în limitele uzuale pentru această săptămână a primei luni din an.

Pentru ultima săptămână, 18-25 ianuarie, meteorologii au declarat că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceste perioade, în aproape toată țara. Cantitățile de precipitații vor crește local, în nord vestul țării, în timp ce în celelalte regiuni ale țării acestea vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea în București

Sâmbătă, meteorologii au anunțat că în Capitală vremea va fi rece, spre deosebire de zilele anterioare. Va ploia și va ninge, iar umiditatea va fi de 85%, iat vântul va bate cu 5 km/h. Temperaturile maxime vor ajunge la 4 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor înregistra 1 grad Celsius.

În Brașov, vremea va fi parțial înnorată sâmbătă, iar precipitațiile vor fi de până la 20%. Temperaturile maxime vor fi de 1 grad Celsius, iar cele minime vor înregistra -3 grade Celsius. În Iași, meteorologii anunță că vremea va fi înnorată, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 2 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și -2 grade Celsius.

La mare, vremea va fi sâmbătă înnorată, iar umiditatea va fi de 79%. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, iar cele minime vor ajunge la -2 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: