Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo. ANM anunţă ploi, lapoviţă şi ninsori

Prognoza meteo. ANM anunţă ploi, lapoviţă şi ninsori

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

Cu toate că ne aflăm în plină iarnă, vremea pare să fie capricioasă în România, conform prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În următoarele zile, se așteaptă o varietate de condiții meteorologice, de la temperaturi ridicate până la precipitații sub formă de ploi, lapoviță și ninsori în diverse regiuni ale țării!

Prognoza meteo

Iată prognoza meteo pentru 1-4 februarie 2024!

Joi 

În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă a anului. Maximele vor atinge în general între 4 și 12 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -7 și 3 grade. Cerul se va înnora treptat în diferite regiuni, iar în unele locuri vor apărea precipitații slabe. În zonele montane se va înregistra ninsorile, în timp ce în Maramureș și Transilvania ninsorile vor predomina, iar în restul țării vor avea loc ploi și lapoviță. De asemenea, există posibilitatea de formare a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, iar dimineața, în anumite zone, se poate forma ceață.

București 

În București, vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi maxime în jurul a 9-10 grade Celsius și minime între -3 și -2 grade. Cerul va fi senin în mare parte a zilei, dar se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, cu o probabilitate redusă de precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri

Cerul va fi temporar noros în diverse regiuni, iar în funcție de locație, se vor înregistra precipitații sub formă de ninsori în zonele montane și Transilvania, precipitații mixte în Muntenia și ploi în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local în estul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor varia între -1 și 10 grade, iar minimele se vor situa între -8 și -1 grade, cu temperaturi mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -13 grade.

București 

În capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, și se pot produce precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 4-5 grade, iar cea minimă între -3 și -2 grade.

Sâmbătă 

Valorile termice vor fi peste normele sezonului în cea mai mare parte a țării. Înnorările vor fi persistente în nord, centru și vest, în timp ce în sud și sud-est cerul va fi variabil până la temporar noros. Precipitațiile se vor manifesta sub formă de ninsori în Maramureș și în zona Carpaților Orientali și Occidentali, predominant sub formă de ploaie în Transilvania, Crișana și Banat, iar în rest vor fi posibile ploi slabe izolate. De asemenea, depunerile de polei vor fi prezente pe suprafețe restrânse. Vântul va avea intensificări la altitudini mari și local în zonele mai joase, în special în sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar minimele între -6 și 4 grade.

București 

În București, regimul termic va rămâne peste mediile obișnuite pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă între -3 și 0 grade.

Duminică 

Valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste cele normale în toate regiunile. Maximele vor ajunge în general între 4 și 12 grade, iar minimele între -2 și 6 grade. Cerul va fi înnorat în mare parte a țării, cu precipitații sub formă de ninsori în zonele montane și ploi slabe în restul teritoriului. De asemenea, depunerile de polei vor fi posibile pe suprafețe restrânse. Vântul va avea intensificări susținute la munte și temporare în zonele joase.

București 

În capitală, temperatura maximă va atinge între 10 și 12 grade, iar cea minimă între 1 și 3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, potrivit RTV.

Prognoza meteo 5-7 februarie

Vremea va rămâne deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, cu posibile ploi temporare, mai ales în jumătatea de nord a țării. În București, nu se așteaptă precipitații, dar vântul va avea intensificări.

Această previziune meteo aduce în atenție schimbările rapide și capricioase ale vremii în România, cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului și posibilitatea de precipitații variate. Persoanele sunt sfătuite să fie pregătite pentru diferite condiții meteorologice în următoarele zile și să consulte în mod regulat prognozele meteo pentru actualizări, conform sursei citate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: