Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru februarie. ANM anunță schimbări drastice ale vremii în România

Prognoza meteo pentru februarie. ANM anunță schimbări drastice ale vremii în România

Prognoza meteo 1 mai 2024. Minivacanța începe cu ploi

După o perioadă de frig extrem și temperaturi scăzute, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a adus vești bune pentru locuitorii României. Potrivit prognozei meteo actualizate, se anunță schimbări spectaculoase în ceea ce privește temperatura. În acest articol, vom explora în detaliu previziunile meteo ale Elenei Mateescu pentru luna februarie, evidențiind perioadele de schimbări termice și fenomenele meteorologice anticipate.

Prognoza meteo pentru februarie

Potrivit Elenei Mateescu, schimbările semnificative ale temperaturilor vor începe să se manifeste începând cu data de 4 februarie. Aceste modificări vor fi resimțite în întreaga țară. De la minime de -20 de grade Celsius, temperatura va crește semnificativ, ajungând la maxime de până la 15 grade Celsius. Această tranziție de la temperaturi extreme la vreme mai blândă va aduce un binevenit respiro pentru români.

ANM anunță schimbări drastice ale vremii în România

Elena Mateescu a oferit explicații privind aceste schimbări meteorologice. Aceasta a subliniat că, în prima săptămână din luna februarie, se așteaptă o creștere progresivă a temperaturilor, cu valori mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Potrivit estimărilor, se anticipează abateri termice pozitive de 5…6 °C în întreaga țară, cu cele mai mari valori în sudul și sud-estul României.

„Este posibil ca în prima săptămână din luna februarie, mai ales după data de 4 februarie, să consemnăm valori de temperaturi în creștere de la o zi la alta, asta însemnând o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

De fapt, și actualizarea estimărilor pentru ultima lună de iarnă indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână să înregistreze, în medie, la nivelul intervalului 1-8 februarie, abateri termice pozitive, de 5…6 °C în toată țara, cu cele mai ridicate valori în sudul și sud-estul țării”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Deși schimbarea în direcția temperaturilor mai ridicate este așteptată în curând, Elena Mateescu a avertizat că urmează încă două nopți geroase. Minimele se vor situa în general între -12…1 °C, iar în București, se așteaptă minime de -3…-5 °C, cu posibilitatea de a coborî chiar până la -8 °C în zona preorășenească. Cu toate acestea, primele zile din februarie vor marca o tranziție către temperaturi mai blânde, cu valori care se apropie de 14…15 °C începând cu data de 4 februarie.

Prognoza meteo pe termen lung arată că, în săptămâna 29 ianuarie-5 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în întreaga Românie, cu accent pe regiunile nord-estice. Cu toate acestea, se așteaptă că regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, cu accent pe regiunile din sud.

În săptămânile următoare, temperaturile vor rămâne peste medie, mai ales în sud și nord-est, iar cantitățile de precipitații vor varia de la deficitare în regiunile sudice și sud-estice la excedentare în anumite zone montane.

„Până atunci însă urmează două nopți geroase, pentru că și mâine dimineață este posibil să ne apropiem de – 20 °C în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Minimele din această noapte se vor încadra, în general, între -12…1 °C.

În capitală, mâine dimineață, minime de – 3…-5 °C, posibil chiar – 8 ° în zona preorășenească.

Așadar, primele zile din februarie, cu temperaturi în creștere, cu valori la nivelul maximelor de cinci 12 °C, minime în creștere, de -6…4 °C.

Deja după data de 4 februarie ne vom apropia de valori de 14…15 °C”, a mai spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie. 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: