Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM pentru weekend. Ce temperaturi vor fi în marile orașe

Prognoza meteo ANM pentru weekend. Ce temperaturi vor fi în marile orașe

vremea anm

Prognoza meteo ANM pentru weekend. Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în țara noastră în acest sfârșit de săptămână. Iată de ce temperaturi vom avea parte, sâmbătă și duminică.

Prognoza meteo ANM pentru weekend în marile orașe

Va fi frig în mare parte a țării noastre. Pe alocuri va ploua și se vor înregistra mari precipitații. În unele zone, vor apărea și fulgi de nea. Iată cum va fi vremea în țara noastră, în acest weekend.

Prognoza meteo ANM pentru weekend în București

Sâmbătă, în București, vor fi între -1 și 6 grade Celsius, în timp ce duminică temperaturile care se vor înregistra 0-5 grade Celsius.  Va fi predominant noros, iar duminică sunt mari șanse de ploaie.

Prognoza meteo ANM pentru weekend în Constanța

În Constanța, prognoza meteo ANM arată că vor fi nori joși și ceață sâmbătă, când temperaturile vor fi între 2 și 8 grade Celsius. Duminică, vor fi între 4 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekend în Iași

Va ploua în mare parte a zilei în Iași, iar maxima va fi de 3 grade Celsius. Duminică, cerul va fi acoperit de nori și vor fi între -2 și 2 grade.

Prognoza meteo ANM pentru weekend în Brașov

Va ploua în Brașov sâmbătă, când vor fi între -3 și 4 grade Celsius. Duminică va fi predominant noros, iar termometrele vor arăta între -5 și 2 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekend în Cluj

Vor fi între 0 și -3 grade Celsius sâmbătă, iar duminică între 0 și -5 grade Celsius.

Cum va fi vremea în această iarnă

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru lunile de iarnă:

“Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreagă economie”, a spus meterologul Roxana Bojariu.

Totuși, nu vom avea parte de ierni geroase.

“Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a mai declarat  Roxana Bojariu.

Anul 2020 ar putea fi declarat cel mai cald din istorie.

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 că cel mai călduros an începând cu a două jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o faza negativă, nu pozitivă, că în cazul anului 2016.

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2 (…) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a mai spus Roxana Bojariu, climatolog ANM, pentru postul de televiziune B1 TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: