Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo în România, pe următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea de Paști și 1 Mai 2021

Prognoza meteo în România, pe următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea de Paști și 1 Mai 2021

Cum va fi vremea in intervalul 28 iunie -11 iulie

Urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte decât cele normale acestei perioade din calendar. Valorile termice încep să crească abia din săptămâna în care se sărbătorește Paștele Ortodox și 1 Mai, potrivit ultimelor date de la Administrația Națională de Meteorologie.

Mai este puțin și românii se vor bucura de Sărbătorile de Paște și minivacanța de 1 Mai. Însă, până la începutul lunii mai, ANM anunță vreme mai rece decât normalul termic. Valorile maxime vor fi cuprinse în acest interval între 7-8 grade, iar minimele vor coborî până la 1-2 grade.

Din 16 aprilie este așteptată o creștere treptată a temperaturilor. De la această dată, maximele sunt cuprinse între 15-16 grade, iar minimele între 4-5 grade Celsius. Nu scăpăm însă de precipitații, însemnate cantitativ și mai abundente, mai ales după data de 19 aprilie.

Vremea de Paște și 1 Mai

Frontul de aer rece, resimțit și la începutul lunii aprilie, se va menține și în săptămânile următoare. Din acest motiv, în primele zile ale lunii mai, adică în perioada sărbătorilor de Paști și 1 Mai, temperaturile vor fi mai scăzute, cel puțin pe datele de 1 și 2 mai. Doar în sudul și sud-estul teritoriului vor fi temperaturi ceva mai ridicate, la început de mai.

Prognoza meteo în România, pe următoarele 4 săptămâni

Mai detaliat, iată cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni, potrivit informațiilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo 19 – 26 aprilie

Valorile termice din această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo 26 aprilie – 3 mai

Temperatura medie a aerului din acest interval va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 3 – 10 mai

Valorile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale în această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 10 – 17 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice în această săptănână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: