Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prognoza meteo pentru duminică, 1 mai. Cum va fi vremea la munte și la mare

Prognoza meteo pentru duminică, 1 mai. Cum va fi vremea la munte și la mare

vremea

Românii care și-au planificat o mini-vacanță la munte sau la mare de 1 mai, e bine să se pregătească pentru o vreme capricioasă, de primăvară, cu episoade de soare, dar și cu vânt, nori și ploi răzlețe.

Imediat după Paște, meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de furtuni și ploi, însă se pare că vremea se va mai redresa între timp.

Duminică, pe 1 Mai, vremea se va mai îndrepta din punctul de vedere al ariei şi cantităților de precipitații chiar şi din punct de vedere termic comparativ cu zilele anterioare, transmite Elena Mateescu, directorul ANM.

Vreme cu temperaturi în creștere, dar cu ploi

Se vor înregistra temperaturi în creştere, între 10-22 grade Celsius, semn că ne apropiem de normalul acestei perioade. Și totuși, ploile nu ne ocolesc.

Până duminică dimineață este în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează cele 5 județe din partea de nord-est a ţării. Menționăm Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău, acolo unde cantitățile de precipitații sunt abundente şi prin cumulare pot depăși 40-70 de litri pe mp.

În același timp în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova şi local în Muntenia vor cădea averse cu caracter torențial care la nivel local pot depăși, de asemenea, cantități de 20-30 de litri pe mp, izolat peste 40 de litri pe mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea de 1 mai pe litoral și la munte

Dacă aveți de gând să petreceți 1 mai la mare, este bine să puneți în bagaje și haine potrivite pentru vânt. Vremea va fi răcoroasă pe Litoral, cu maxime între 15-19 grade Celsius. Chiar dacă soarele se va arăta destul de mult pe parcursul zilei, vântul va sufla în rafale, ceea ce va face ca temperatura resimțită să fie mai scăzută. Șansele de ploaie vor fi scăzute, însă cu toate acestea, instabilitatea atmosferică poate lua prin surprindere.

La munte, de 1 mai, vremea va fi răcoroasă în timpul zilei și rece noaptea. Vântul care va sufla în rafale va face însă ca temperatura resimțită să fie mai scăzută cu 1 – 2 grade Celsius.

De 1 mai, vremea va fi plăcută în București, chiar dacă soarele va fi scump la vedere, iar temperaturile maxime nu vor depăși 20 grade Celsius. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, însă șansele de ploaie sunt foarte reduse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: