Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru România e îngrijorătoare. Țara noastră este pe locul 8 în topul fenomenelor meteo extreme

Prognoza meteo pentru România e îngrijorătoare. Țara noastră este pe locul 8 în topul fenomenelor meteo extreme

În această vară, ne putem aștepta la ce e mai rău din punct de vedere al vremii. În ultimii ani, clima în România se tot schimbă.

În prezent, țara noastră a ajuns pe locul 8 pe scara fenomenelor meteo extreme. Anunțul a fost fgăcut de Bogdan Antonescu, expert meteorolog:

„Suntem la 8 pe o scară de la 1 la 10 a fenomenelor extreme: vânt foarte puternic, grindină cu diametru mare, până la 10 cm, descărcări electrice frecvente, tornade”.

România, lovită de fenomene extreme

Vara este, de obicei, sezonul furtunilor, însă în ultimii ani s-a înregistrat o creștere în frecvența și intensitatea acestora. Chiar în aceste zile, de exemplu, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu. Aceasta vizează 31 de județe și anunță ploi și vijelii pentru ziua de sâmbătă. Duminică, România se va afla sub cod portocaliu.

Deși ploile și vântul nu sunt neobișnuite pentru această perioadă, specialiștii spun că aceste fenomene au devenit din ce în ce mai severe, nu doar în România, ci pe suprafața întregii Europe.

Începe sezonul tornadelor în România

În România, sezonul tornadelor este în perioada mai-iulie. Experții ANM spun că acestea au nevoie de anumite condiții meteo pentru a se produce. Specialistul meteorolog Bogdan Antonescu explică:

„O furtună puternică, ce produce vânt puternic și grindină, poate produce o tornadă. Dar în 90% din cazuri rămân furtuni puternice.”

De asemenea, există și anumite zone în care se produc mai des tornade.

„Ialomița, Călărași și Constanța sunt județele cu cea mai mare fecvență a tornadelor.”

, a spus Antonescu.

Anul aceste nu a fost înregistrată nicio tornadă pe teritorul României, iar asta înseamnă că ne putem aștepta curând la fenomene meteo extreme în țara noastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: