Redactia.ro
Home » Homepage » Programările pentru vaccinarea anti-Covid, amânate. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță: ,,Avem deficit de doze de 117.000″

Programările pentru vaccinarea anti-Covid, amânate. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță: ,,Avem deficit de doze de 117.000″

Coordonatorul campaneii naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-COVID. Astfel, din 28 ianuarie, vor fi decalate cu 10 zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale. 

 

Vaccinare amânată din cauza deficitului de doze

Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinarea a fost mânată cu 10 zile, din cauza deficitului de doze.

Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că perioada dificilă va fi până pe 15 februarie.

,,E nevoie de solidaritate și trebuie să avem răbdare„, a adăugat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că, în România, este menținut obiectivul ca, până la sfârșitul lunii martie să fie vaccinate 1,2 milioane de persoane.

Mai mult, reprogramarea se face automat în platforma de programare pentru vaccinare, iar persoanele programate vor fi informate prin sms sau email.

„Reprogramarea se face automat pentru cei din domeniile esențiale care vor fi amânați. Este vorba despre 35.000 de persoane din cele 71.000 care au fost programate de angajatori. Am extras acele persoane care nu au peste 65 de ani și care nu au boli cronice. Este vorba de o perioadă de 10-14 zile„,  a mai explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță a precizat că va fi asigurată doza de rapel pentru persoanele deja vaccinate.

Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate până în acest moment şi reprezintă un număr total de 441.149 de persoane care îşi efectuează rapelul din data de 27 ianuarie până în perioada lunii februarie. Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. Este un moment pe care dorim să îl depăşim împreună, să îl depăşim prin solidaritatea şi cred că la acest moment mai mult ca niciodată este nevoie să avem răbdare”, a explicat Gheorghiţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: