Redactia.ro
Home » Știri » Programul complet de Ziua Marinei. Cum se va desfășura evenimentul în condiții de pandemie

Programul complet de Ziua Marinei. Cum se va desfășura evenimentul în condiții de pandemie

Ziua Marinei

Ziua Marinei 2020. În fiecare an, în țara noastră, pe data de 15 august are loc sărbătorirea Marinei Române, chiar la data la care este sărbătorită Sfânta Maria, care ste considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Iată cum se va desfășura în acest an Ziua Marinei, în condiții de pandemie.

Ziua Marinei 2020 se desfășoară în condiții de pandemie

Pandemia de coronavirus a afectat viețile tuturor oamenilor, iar acum, când numărul de cazuri stabilește record după record, nu este de mirare că toate evenimentele ce își doreau să atragă câți mai mulți turiști sau curioși, au de suferit.

Acesta este și cazul Zilei Marinei, care în acest an nu se va mai desfășura ca de obicei, ce în condiții de pandemie. Astfel, criza sanitară afectează inclusiv acest eveniment cu tradiție, la care participau în trecut mii de oameni aflați la malul Mării Negre.

În acest an, însă, pandemia nu permite să se mai întâmple acest lucru, iar mare parte din sărbătoare va putea fi văzută doar online. Întreaga sărbătoarea va fi adaptată pandemiei.

Programul Zilei Marinei de pe 15 august 2020

„Statul Major al Forțelor Navale continuă tradiția sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiții impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2. Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și, spre deosebire de alți ani, se va desfășura cu precădere în mediul online, în perioada 5-15 august. Vor fi, de asemenea, planificate și defilări ale navelor pe mare și pe Dunăre, la Constanța, Brăila și Tulcea”, arată un comunicat oficial al Statului Major al Forțelor Navale.

De Sfânta Maria vor avea loc și defilările navelor, în Constanța, Midia, Brăila și Tulcea.

„Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00”, au mai transmis în comunicat reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale.

Ceremoniile din portul Constanța vor începe sâmbătă la ora 9:30 cu constituirea dispozitivului Gărzii de Onoare și a Fanfarei Forțelor Navale Române. La 9:55 va sosi și președintele Klaus Iohannis. La 10:00 are loc ceremonialul ridicării pavilionului, geacului și marelui pavoaz, apoi este intonant imnul României și este oficiată slujba de către zece preoți. La 10:25, persoanele oficial urcă la bordul fregatei „Regina Maria”, inclusiv preșdintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: