Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prospect Colargol, picături

Prospect Colargol, picături

Inainte de administrare citeste prospect Colargol, pentru a intelege indicatiile si contraindicatiile acestui antiseptic.

Colargol este asociere de argint coloidal cu substante proteice, este antiseptic pentru mucoase. Colargol este indicat in coriza, rinita vasomotorie si rinita alergica, inflamatii ale sinusurilor paranazale, inflamatii catarale ale urechii medii asociate cu coriza.

Doze si administrare:

1-2 picaturi in fiecare nara, de cel mult 3 ori/zi, maxim 5 zile.

Contraindicatii

Hipersensibilitate; rinita sicca; copii sub 6 ani pentru solutie 0,1%, respectiv copii sub 2 ani pentru solutie 0,05%; glaucom, indeosebi cu unghi ingust.

Colargol Prospect

Atentionari:

Tratamentul cronic are risc de atrofie a mucoasei nazale; prudenta la cardiaci, feocromocitom, hipertiroidie, diabet zaharat; fenomene de rebound; interactiuni medicamentoase cu IMAO, antidepresive triciclice; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Iritatie locala, moderata si tranzitorie, rebound al congestiei, congestie reactiva cu rinita indusa medicamentos, cefalee, insomnie, astenie, tulburari de vedere, palpitatii, tahicardie, hipertensiune arteriala.

Se prepara aseptic picurator uz extern in profilaxia oftalmia gonococica (infectia globilor oculari) la nou-nascuti.

Este preparat in farmacie.

Termen de valabilitate: 3 luni

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: