Redactia.ro
Home » Stil de viață » Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei. Nicuşor Dan le-a dat undă verde

Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei. Nicuşor Dan le-a dat undă verde

Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei. Nicuşor Dan le-a dat undă verde

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a dat undă verde unui protest ce va aduna în centrul Bucureștiului 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă și 100 de tractoare. Această hotărâre vine în urma solicitării inițiale a transportatorilor și fermierilor pentru un protest ce ar fi adunat 50.000 de persoane și 200 de utilaje, inițiativă care a fost ulterior restrânsă la dimensiuni mai mici, pentru a nu afecta traficul din oraș. Iată detaliile!

Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei

Protestul urmează să aibă loc în parcarea din Piața Constituției, timp de trei zile – duminică, luni și marți, pe 21, 22 și 23 ianuarie. Această decizie vine în contextul unor proteste care au avut loc în mai multe zone din țară timp de nouă zile consecutive, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoilor fermierilor și transportatorilor.

Nicuşor Dan le-a dat undă verde

Primarul Nicușor Dan a menționat că decizia de a aproba acest protest a fost luată întrucât acesta nu va afecta traficul din București, urmând să se desfășoare într-o zonă delimitată. Cu toate acestea, numărul de participanți și vehicule a fost redus la 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir, pentru a se asigura că manifestarea se va desfășura în condiții de siguranță și fără a perturba activitățile obișnuite ale orașului.

Un aspect interesant este că acest protest are loc în contextul unor decizii guvernamentale de sprijinire a fermierilor. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat acordarea unui sprijin direct de 100 de euro la hectar pentru agricultorii din sectorul vegetal, în încercarea de a compensa pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, Executivul are în vedere echivalarea permisului auto la categoriile B și B1 pentru tractoare și rezolvarea problemelor legate de utilajele agricole.

În final, hotărârea de a permite acest protest în București vine ca răspuns la preocupările fermierilor și transportatorilor, dar și ca expresie a deschiderii Primăriei Capitalei de a asculta și de a răspunde nevoilor comunității. Cu toate acestea, se va urmări ca protestul să se desfășoare în condiții de ordine și siguranță, pentru a nu afecta negativ viața cotidiană a cetățenilor orașului.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: