Redactia.ro
Home » Știri » Protest la Simularea Evaluarea Națională 2019. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a au fost îndemnați să prezinte foaia goală

Protest la Simularea Evaluarea Națională 2019. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a au fost îndemnați să prezinte foaia goală

simulare evaluare nationala 11 martie 2019

Simularea examenelor de Evaluare Națională 2019 începe cu un protest. Consiliul Național al Elevilor anunță că protestează față de modul în care sunt organizate simulările examenelor naționale.

CNE îi îndeamnă pe elevii de clasa a VII-a care susțin luni simularea la Evaluarea Națională să înmâneze foaia goală. Prin această formă de protest, CNE dorește să aducă în atenția publică, problema metodelor de evaluare din sistemul de învățământ din România. Faptul că acesta nu se pliează pe nevoile și interesele actuale.

„Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Anul acesta, dăm foaia goală la Simulările Naționale”, anunță Consiliul Național al Elevilor într-un comunicat de presă.

Protest la Simularea Evaluarea Națională 2019 – Elevii susțin că simulările au ajuns să fie un experiment al ministerului, nu un experiment de învățare.

„Acest lucru ne motivează să ne ridicăm în fața tuturor acestor nedreptăți, printr-un protest: fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc. Dăm foaia goală pentru că schimbările nefundamentate nu sunt soluția în educație: pentru că atunci când regulile se schimbă în timpul jocului, ești îndreptățit să ieși din joc. Itemii de tip obiectiv nu au fost etalonați, iar noi, deși suntem beneficiarii direcți ai educației, nu am fost consultați.

Mai mult decât atât, suntem constrânși să acceptăm schimbările făcute din pix care încep să caracterizeze sistemul de învățământ românesc”, susțin elevii. 

CNE consideră că trebuie tras un semnal de alarmă înainte ca elevii să ajungă în situația în care vor susține simulări de Examene Naționale anual.

Elevii precizează că încă o ealuare în clasa a VII-a este nejustificată, pentru că nu s-au lămurit nici la această dată de ce au dat-o pe cea din clasa a VI-a.

„Încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm”, susțin elevii.

Elevii îi îndeamnă pe colegii lor să li se alăture în protetsul prin care își propun să se opună modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale.

350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019, sunt așteptați, luni, să susțină proba la limba și literatura maternă. Ministerul Educației Naționale organizează în perioada 11-13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VII-a, la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a.

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă 

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă 

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă 

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini