Redactia.ro
Home » Știri » Proteste în fața Palatului Cotroceni și la Guvern. Manifestanții au aruncat fumigene

Proteste în fața Palatului Cotroceni și la Guvern. Manifestanții au aruncat fumigene

GALERIE FOTO (4) Protest la Palatul Cotroceni

Proteste de amploare au loc, miercuri, în Capitală. Zeci de manifestanți din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice, au ieșit în stradă, în fața Guvernului, dar și a Palatului Cotroceni, din cauză că sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor și a sporurilor. La un moment, s-au aruncat fumigene, iar sindicaliștii din poliție s-au luat la ceartă cu jandarmii, deoarece „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”.  

Proteste în fața Palatului Cotroceni și la Guvern. Manifestanții au aruncat fumigene

Zeci de oameni protestează, miercuri, în fața Guvernului și a Palatului Cotroceni, nemulțumiți fiind de înghețarea salariilor și a sporurilor. Manifestanții sunt persoane din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice, dar și din poliție. Aceștia din urmă s-au luat la ceartă, la un moment dat, cu jandarmii, pe motiv că „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”. Unii protestatari au aruncat cu fumigene, informează Digi 24.

Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”/ ”Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, susțin protestatarii.

Polițiștii au dorit să discute cu președintele Klaus Iohannis

Unii polițiști au solicitat să discute cu șeful statului, Klaus Iohannis.

„Dorim să discutăm cu președintele României! Noi solicităm să discutăm cu dumnealui! Nu se poate să fim tratați cu dispreț două luni!”, au  mai spus protestatarii de la Cotroceni.

În cazul în care președintele nu va fi disponibil pentru un dialog, polițiștii vor măcar un dialog cu consilierii lui Klaus Iohannis.

„De două luni protestăm și nimeni nu ne cheamă la dialog. Așteptăm să ne primească consilierii! Trebuie să ne asculte cineva, să vorbim, să ne spunem of-ul! Nu plecăm până nu vorbim cu cineva”, a spus unul dintre protestatari pentru Realitatea Plus.

Jandarmeria București: ”Participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”

După ce oamenii au aruncat cu fumigene, Jandarmeria a transmis printr-un comunicat că este ilegal ca un protestatar să arunce cu fumigene.

”Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase. Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei București.

Nu s-au aplicat, momentan, amenzi manifestanților, dar reprezentanții Jandarmeriei transmit respectarea regulilor cu privire la participarea la un protest.

„Recomandăm tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice”, a adăugat Jandarmeria București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: