Redactia.ro
Home » Știri » Protestul transportatorilor și fermierilor blochează Autostrada București-Ploiești: S-a format coloană de mașini de 6 km

Protestul transportatorilor și fermierilor blochează Autostrada București-Ploiești: S-a format coloană de mașini de 6 km

Protestul transportatorilor și fermierilor blochează Autostrada București-Ploiești: S-a format coloană de mașini de 6 km

Astăzi, Autostrada București-Ploiești a devenit scena unui protest masiv organizat de transportatori și fermieri, care au oprit vehiculele și au blocat carosabilul. Acest eveniment neașteptat a generat o coadă de mașini de aproximativ 6 kilometri pe sensul către Ploiești. În acest articol vom explora evenimentul și motivele din spatele protestului care a avut un impact semnificativ asupra traficului din zonă!

Protestul transportatorilor și fermierilor blochează Autostrada București-Ploiești

Protestul a avut loc la kilometrul 62 al Autostrăzii A3 București-Ploiești, în zona localității Dumbrava, județul Prahova. Aproximativ trei capete de tractor au fost folosite pentru a opri carosabilul, blocând banda de urgență, banda 1 și banda 2. De asemenea, șoferii participanți la protest au coborât din autovehicule și au început să meargă pe jos.

S-a format coloană de mașini de 6 km

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, protestul a avut un impact semnificativ asupra traficului rutier. S-a format o coadă de mașini de aproximativ 6 kilometri pe sensul de mers către Ploiești. Această situație a generat neplăceri majore pentru șoferi și a dus la întârzieri semnificative în trafic.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 62, pe sensul de mers către Ploieşti, în zona localităţii Dumbrava, judeţul Prahova, în contextul protestelor transportatorilor şi ale fermierilor, 3 capete tractor au oprit pe carosabil, blocând banda de urgenţă, banda 1 şi banda 2”, anunţă, vineri, Centrul Infotrafic, potrivit g4media.ro.

Aprobarea protestului în Piața Constituției

Primarul capitalei, Nicușor Dan, a aprobat protestul transportatorilor și fermierilor, permițându-le să-și exprime nemulțumirile în Piața Constituției. Intrarea în București a tractoarelor și capetelor de tractor de TIR a fost programată între orele 6:00 – 7:00 dimineața, iar ieșirea din București s-a planificat între 22:00 și 23:00. Acest protocol a fost conceput pentru a minimiza impactul asupra traficului din oraș.

Deși motivul exact al protestului nu a fost specificat în articolul original, este important să subliniem că transportatorii și fermierii au recunoscut în repetate rânduri că sunt afectați de reglementările și politica guvernamentală în domeniul transporturilor și agriculturii. Aceste nemulțumiri includ cereri pentru subvenții și facilități fiscale, îmbunătățiri în infrastructura de transport și alte probleme specifice industriei.

„Protocolul spune că intrarea în Bucureşti se face pe Şoseaua Alexandriei între 6.00 – 7.00 dimineaţa. Ieşirea din Bucureşti se face tot pe Şoseaua Alexandriei, între 22.00 şi 23.00. (Protocolul – n.r.) obligă organizatorul să comunice instituţiilor de ordine numerele de identificarea ale maşinilor şi un număr de organizatori, cu care Poliţia şi Jandarmeria să fie în contact pe perioada manifestării”, a precizat edilul general.

Astfel, protestul transportatorilor și fermierilor de pe Autostrada București-Ploiești a creat o situație dificilă pentru șoferii aflați în trafic și a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă aceste două sectoare economice importante.

 

 

Sursa foto: Digi24

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: