Redactia.ro
Home » Știri » Protopopul Zalăului a fost găsit spânzurat într-un garaj! Autoritățile o consideră o moarte suspectă

Protopopul Zalăului a fost găsit spânzurat într-un garaj! Autoritățile o consideră o moarte suspectă

GALERIE FOTO (2) Protopopul Zalăului a fost găsit spânzurat într-un garaj! Autoritățile o consideră o moarte suspectă

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, a fost găsit spânzurat, luni. Trupul neînsufleţit al preotului a fost descoperit într-un garaj. Autoritățile au declarat o moarte suspectă!

Protopopul Zalăului a fost găsit spânzurat într-un garaj! Autoritățile o consideră o moarte suspectă

Cetățenii din Zalău au avut parte de o veste șocantă luni, 31 mai. Protopopul Cătălin Lucaci, a fost găsit spânzurat, iar autoritățile consideră această moarte, una suspectă. Paramedicii au fost chemaţi de urgenţă, însă nu l-au mai putut salva pe protopopul Zalăului.

Ce i-a uimit pe polițiști a fost faptul că, fost profesor de religie, preotul Cătălin Lucaci, în vârstă de 43 de ani, nu a lăsat niciun bilet de adio.

În stare de şoc, apropiaţii spun că protopopul Zalăului, care era preot într-un sat din apropierea Zalăului, nu ar fi avut probleme financiare sau personale. În urmă cu cinci ani, Cătălin Lucaci a devenit noul protopop al Zalăului, urmându-l astfel în funcție pe părintele Ștefan Lucaciu, cel care ocupase acest post timp de 12 ani, scrie Monitorul de Sălaj.

Pe data de 24 mai 2016, Cătălin Lucaci a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu, în prezența consilierilor eparhiali și a tuturor preoților din Episcopia Sălajului. Aceasta a fost profesor de religie și preot la Biserica Ortodoxă din Fetindia (comuna Meseşenii de Jos), iar de câţiva ani era preot paroh la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna (comuna Românaşi). Preotul era căsătorit şi avea doi copii.

Protopopul Zalăului a fost găsit spânzurat într-un garaj! Autoritățile o consideră o moarte suspectă

De ce autoritățile au considerat că este o moarte suspectă

Moartea, din punct de vedere medico-legal, dar și juridic, poate fi considerată violentă sau neviolentă. Între aceste două tipuri, se interpune și o variantă intermediară, ce se menține numai până la finalizarea investigațiilor și anume moartea suspectă de a fi violenă.

În cazul sinuciderii, experiența comună ne relevă multe situații în care, la prima constatare circumstanțele întâlnite, pot pleda spre un act suicidal, și tot aceasta este și cea care, ne reamintește, că nu puține au fost situațiile în care, actele de omucidere au fost “deghizate în sinucideri” altfel spus, au fost acte disimulate, creând impresia unui act suicidal. De aici, și nevoia de prudență și rezervă, în avansarea unor concluzii mai înainte de lămurirea cauzei, prin activitățile investigative specifice, potrivit juridice.ro. 

Prin urmare, nu trebuie “căutate” dovezi sau indicii, pentru a fi cercetată și versiunea de anchetă a omuciderii, ci dimpotriva, pentru a putea fi abandonata aceasta versiune, trebuie să existe probe certe care sa o excludă. Însă, până la a stabili dacă există ori nu astfel de probe, acestea trebuie identificate și administrate, cu alte cuvinte investigația trebuie inițiată fără întărziere, și din oficiu, întocmai ca în cazul unui omor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: