Redactia.ro
Home » Știri » PSD ameninţă cu moţiunea de cenzură. De ce vrea să demită Guvernul Orban

PSD ameninţă cu moţiunea de cenzură. De ce vrea să demită Guvernul Orban

PSD

Liderii PSD sunt hotărâți să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă executivul modifică legea pensiilor. 

Moțiunea va fi depusă imediat ce legea va fi modificată, inclusiv dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată sau dacă pensiile vor fi mărite cu mai puțin de 40% de la 1 septembrie Această decizie a fost luată joi în cadrul unei ședințe a conducerii partidului.

„Am decis depunerea unei moțiuni de cenzură în momentul în care Guvernu va modifica prin OUG legea pensiilor publice. De la 1 spetembrie ar trebui să fie o creștere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%.

Nu pot să facă această modificare decât printr-o OUG, iar în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură”, a declarat Olguța Vasilescu, potrivit digi24.ro.

Ea a mai precizat că Ministerul Muncii nu a respectat prevederea privind recalcularea celor cinci milioane de pensii, în sensul că de la 1 ianuarie 2020 ar fi trebuit să înceapă recalcularea, dar „nu au de gând să aplice legea pensiilor din moment ce nu au început recalculările”.

Când va fi depusă moțiunea de cenzură

Olguța Vasilescu a spus că PSD va negocia cu toate paridele, în afară de PNL, susținerea moțiunii de cenzură. Liderii social-democrați se bazează și pe voturile Pro România și ALDE.

Moțiunea ar putea fi depusă inclusiv în perioada verii, după ce PSD va impune în Parlament prelungirea activității pe perioada verii. Astfel, deputații și senatorii nu vor avea vacanță. „Am decis să avem Parlamentul în sesiune extraordinară in lunile iulie și august”, a declarat și purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Mai multe rapoarte interne și externe subliniază că majorarea punctului de pensie cu 40% este cea mai periculoasă pentru sănătatea finanțelor publice ale României pe termen lung.

Majorarea pensiilor cu 40% în septembrie prevăzută de noua Lege a Pensiilor, adoptată anul trecut, abate creșterea cheltuielilor României cu îmbătrânirea populației cu 4 puncte procentuale din PIB de la scenariul de bază, potrivit economica.net.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: