Redactia.ro
Home » Știri » Cine este, de fapt, Marcel Ciolacu. Biografia liderului PSD

Cine este, de fapt, Marcel Ciolacu. Biografia liderului PSD

GALERIE FOTO (2) marcel ciolacu

Marcel Ciolacu a preluat interimatul Partidului Social Democrat după înfrângerea suferită de Viorica Dăncilă în alegerile prezitențiale 2019. El a fost propus de colegi să ocupe interimar funcția de președinte, până la Congresul PSD (care nu a mai avut loc din cauza pandemiei), bucurându-se de susținerea a 35 de organizații județene.

Acesta ocupă, de asemenea, și funcția de președinte al Camerei Deputaților după încarcerarea fostului președinte social-democrat Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu a fost ales în funcție pe 29 mai 2019, cu 172 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”.

Și-a început cariera politică pe plan local

Politicianul în vârstă de 52 de ani este membru PSD încă din 1990, când s-a înscris în Frontul Salvării Naționale. În cadrul formațiunii social-democrate a deținut, atât la nivel local, cât și național, funcțiile de vicepreședinte al Organizației de Tineret PSD Buzău (1996–2000), vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Buzău (2000–2010), vicepreședinte al Organizației Județene PSD Buzău (2000–2010) și președinte al Organizației Municipale PSD Buzău (2010–2015).

În prezent Marcel Ciolacu este președinte al Organizației Județene PSD Buzău, fiind votat pentru această funcție în 2015. Marcel Ciolacu a ocupat funcția de prefect interimar între noiembrie 2005 și decembrie 2006, și apoi, în calitate de consilier local, a fost ales viceprimar pentru mandatul 2008–2012.

La alegerile parlamentare din 9 noiembrie 2012, Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD. După demiterea premierului Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a devenit vicepremier fără portofoliu în cabinetul condus de Mihai Tudose, iar în septembrie 2017, Ciolacu a asigurat interimatul la MApN. În noiembrie 2019, devine președintele interimar al PSD.

Ce studii are Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a absolvit în 1995 Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, potrivit CV-ului de pe pagina web a Camerei Deputaților.

Între 2008 și 2009 a urmat un curs de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Național de Apărare din București.

Între 2010 și 2012 a urmat un masterat în managementul sectorului public la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Marcel Ciolacu a fost jurist al unei companii din Buzău înainte de a intra în administrația locală.

Scandalul mediatic cu Omar Hayssam

Marcel Ciolacu a fost implicat într-un scandal mediatic după ce, în mai 2015, în presă au apărut fotografii cu acesta alături de Omar Hayssam la o partidă de vânătoare organizată de Direcția Silvică Buzău.

Marcel Ciolacu și Omar Hayssam
Marcel Ciolacu și Omar Hayssam
sursa foto: libertatea.ro

Omar Hayssam este un om de afaceri sirian cu cetățenie română, care, conform afirmațiilor autorităților a fost implicat în criza jurnaliștilor români răpiți în Irak în aprilie-mai 2005.

Au existat informații potrivit cărora Ciolacu a apărut pe o listă de datornici ai lui Hayssam. La începutul anilor 2000, Hayssam l-ar fi împrumutat cu 200 de milioane de lei vechi. Ca urmare a scandalului, premierul Victor Ponta l-a înlăturat din funcția de consilier onorific al prim-ministrului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: