Redactia.ro
Home » Homepage » PSD se opune prelungirii stării de alertă. „Nu avem de la specialiști nici o dovadă că e necesară”

PSD se opune prelungirii stării de alertă. „Nu avem de la specialiști nici o dovadă că e necesară”

Marcel Ciolacu

PSD a anunțat, imediat după anunțul președintelui Klaus Iohannis, că nu va vota prelungirea stării de alertă. Decizia partidului a fost anunțată prin vocea purtătorului de cuvânt al social democraților, senatorul Lucian Romaşcanu.

Romașcanu a precizat că nu există niciun fel de dovadă epidemiologică că s-ar impune acest lucru. „Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică.

Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Romașcanu la Digi24.

Reacția social-democraților vine imediat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă că vor fi eliminate mai multe restricții din 15 iunie, dar că se impune continuarea stării de alertă.

„Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.”, a declarat șeful statului la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.

Cele mai importante măsuri care vor fi luate din 15 iunie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, în timpul unei conferințe de presă un al treilea val de relaxare a restricțiilor.

Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă, after-school-urile, creșele și grădinițele private, va fi posibilă organizarea unor evenimente private cu un număr mai mare de participanți. Vor fi redeschise, cu respectarea măsurilor de distanțare, sălile de fitness și piscinele exterioare.

Măsurile de relaxare care vor fi luate din 15 iunie

  • Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă,
  • Vor fi redeschise after-school-urile, creșele și grădinițele private
  • Va fi posibilă organizarea unor evenimente private cu un număr mai mare de participanți – 20 de persoane în interior, 50 la evenimente organizate în exterior
  • Vor fi redeschise sălile de fitness
  • Vor fi redeschise piscinele exterioare
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: