Redactia.ro
Home » Știri » PSD vrea dublarea alocaţiilor de stat pentru copii: „Și PNL a făcut la fel anul trecut”

PSD vrea dublarea alocaţiilor de stat pentru copii: „Și PNL a făcut la fel anul trecut”

Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că PSD va depune un proiect de lege în Parlament, pentru modificarea Legii bugetului, în așa fel încât să se ajungă la dublarea alocațiilor pentru copii.

Ciolacu arată că și PNL a făcut la fel, anul trecut, la dezbaterile pe buget și tocmai de aceea nu vede de ce s-ar opune Guvernul.

„Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, arată Marcel Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu la Parlament – 12.12.2019

Declarații de presă susținute de președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu la Parlament

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 12 decembrie 2019

Ce ar însemna dublarea alocațiilor pentru buget?

O dublare a alocațiilor ar însemna o creștere a deficitului cu cel puțin 0,4%. În urma unui astfel de amendament, în 2019 deficitul a crescut de la 2,55% la 2,76% din PIB, transmite Digi 24.

Anunțul lui Marcel Ciolacu a fost făcut după ce premierul Ludovic Orban i-a avertizat pe parlamentari că bugetul pentru anul viitor nu suportă alte cheltuieli nesustenabile.

„Suntem într-o situaţie extrem de dificilă. Bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară (…) Să mai reflectaţi când vor mai veni proiecte de legi, indiferent cine le iniţiază, să vă gândiţi că e aproape imposibil să mai continuăm cu proiecte de legi fără să identificăm surse de finanţare!”, a declarat în plenul Parlamentului, premierul Ludovic Orban.

Alocațiile au fost majorate în primăvară

Parlamentarii au votat, la începutul lui februarie, creșterea alocațiilor pentru copii în 2019 de la 84 la 150 de lei, după un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Majorarea alocației de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 0-2 ani de la 200 la 300 de lei, a intrat în vigoare la 1 martie 2019.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: