Există o mulțime de trucuri utile, care ne pot schimba viața. Apelează cu încredere la ele atunci când nu vrei să dai banii, de exemplu, pe soluții de curățenie scumpe. Iată mai jos cel mai interesat truc, ce te va ajuta în bucătărie foarte mult. Nu te-ai fi gândit niciodată să ții o ceapă în congelator 10 minute, nu? Sigur nu știi ce se va întâmpla apoi!
Trucul secret pentru ceapă
Ceapa este un ingredient folosit la mai toate rețetele noastre. Dă un gust și o aromă aparte oricărui preparat și are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o legumă plină de vitamine care, în ciuda gustului neplăcut dacă este consumată ca atare, ar trebui introdusă cât mai des în alimentație.
Puțini știu, însă, cum să scape de usturimea pe care o provoacă atunci când o tăiem. Nu este deloc plăcut să îți lăcrimeze ochii în timp ce pregătești mâncarea și trebuie să adaugi ceapa. Află, însă, că există un truc ce îți va ușura complet munca și te va scăpa de acest chin. Reține, însă, că nu ca schimba cu nimic gustul legumei, ci doar te va face să te simți mai bine.
Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Orice gospodină ar trebui să știe acest truc, pentru că toate pățesc la fel când gătesc, dar prea puține aveau habar că pot să diminueze din aroma înțepătoare.
De ce te face ceapa să plângi
Mulți se feresc să curețe ceapa și să o taie, de teamă că vor lăcrima. Cu toate acestea, puțini știu de ce ne face să lăcrimăm această legumă. Când o ceapă este tăiată, în special o ceapă galbenă, celulele ei se „sparg”. În acel moment, este eliberată o substanță sulfuroasă, pe care ochii noștri o resping. Astfel, prin lacrimi, ei doar se protejează.
Mai poți congela ceapa și dacă vrei să o păstrezi cât mai mult timp. Odată pusă la congelator, o vei dezgheța oricând și va avea aceeași aromă. Preferă să fie depozitată la 4-10°C sau congelată complet. Nu o ține, însă, alături de cartofi, pentru că gazele naturale eliberate de aceștia o vor face să încolțească mai repede și invers.