Redactia.ro
Home » Știri » Putem congela laptele? Secretul pe care puțini îl cunosc

Putem congela laptele? Secretul pe care puțini îl cunosc

Putem congela laptele

Putem congela laptele? Laptele este foarte sănătos, dar și foarte versatil.Acesta poate fi consumat ca băutura sau ca ingredient pentru gătit, coacere și smoothie-uri. Există multe tipuri de lapte, dar având în vedere ca termenul de valabilitate este unul limitat, apare întrebarea dacă poate fi congelat. Ce spune specialiștii?

Putem congela laptele? Secretul pe care puțini îl cunosc

Laptele este un aliment sănătos, dar contează foarte mult în ce mod în consumăm. Există numeroase tipuri de lapte care se potrivesc aproape oricăror nevoilor dietetice, fie că este vorba de laptele de vacă, laptele de capră sau alternativele de soia și migdale. Cu toate astea, având în vedere că termenul de valabilitate este limitat, multă lume se întreabă dacă acesta poate fi congelat. Potrivit site-ului Metro, majoritatea tipurilor de lapte se pot congela.

Indiferent de tipul de lapte, aesta ar trebui să fie transferat într-o pungă sau un recipient etanș înainte de congelare. Înainte de a-l congelea trebuie să vă asigurați că există un spațiu gol în recipient, deoarece laptele își va crește volumul pe măsură ce îngheață. Mai mult, demn de menționat este faptul că laptele trebuie congelat ținând cont de termenul de expirare de pe etichetă, pentru că acest lucru nu îi prelungește viața.

Cât timp se poate congela laptele și la ce temperaturi?

Conform sursei citate mai sus, laptele poate fi congelat până la șase luni, dar este recomandat să fie folosit în decurs de o lună, deoarece, cu cât e ținut mai mult, cu atât îi scade calitatea nutrițională. Este important ca laptele să fie etichetat cu data la care a fost pus în congelator. Laptele congelat trebuie folosit în două până la trei zile după ce a fost congelat. Agenția pentru Standarde de Alimentare recomandă ca alimentele congelate să fie păstrate la -18 grade Celsius sau mai puțin. În cazul în care acesta trebuie decongelat, ar trebui lăsat la frigider, în loc să fie lăsat la temperatura camere pentru a opri răspândirea bacteriilor. În cazul în care vreți să gătiți cu el, îl puteți decongela direct în cratică, în timp ce este gătit. În funcție de tipul de lapte, acesta poate fi congelat după astfel:

Laptele de vacă poate congelat ușor, desi acest lucru poate afecta textura laptelui și poate face să devină granulat sau să sufere o anumită separare a grăsimilor.
Laptele de capră ca și în cazul laptelui de vacă, poate fi congelat cu ușurință și suferă o mica separare a grăsimilor în acest process.
Laptele matern poate fi păstrat într-un recipient sterilizat sau într-o pungă de depozitare a laptelui matern timp de până la șase luni într-un congelator.
Laptele de migdale poate fi păstrat timp de șase luni după congelare, desi există câteva avertismente. Mulți producători nu recomandă congelarea Laptele de igdale poate fi păstrat timp de șase luni după congelare, desi există câteva avertismente. Mulți producători nu recomandă congelarea acestuia, deoarece se separă. După congelare, laptele de migdale trebuie folosit în două până la patru zile.

Laptele de soia la fel ca cel de migdale poate fi congelat până la șase luni.
Laptele condensat îndulcit nu se îngheață la cutie. Datorită conținutului ridicat de zahăr, laptele condensate îndulcit nu va îngheța.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: