Redactia.ro
Home » Știri » Putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID? Ce recomandă specialiștii

Putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID? Ce recomandă specialiștii

Putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID?

Vaccinarea în masă împotriva Covid-19 este pe cale de a începe, astfel că cei mai mulți oameni se întreabă dacă putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID. Specialiștii au transmis câteva recomandări. 

Putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID?

După lansarea vaccinului Sputnik V, experții i-au avertizat pe ruși să reducă consumul de alcool timp de două luni după ce au primit doza de vaccin, deoarece poate reduce semnificativ răspunsul imun, scrie spynews.ro.

Un om de știință rus a răspuns la întrebarea dacă putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID și a explicat că alcoolul după administrarea unui vaccin împotriva coronavirusului poate reduce semnificativ răspunsul imun și poate face ca vaccinul să fie ineficient.

”Vă recomandăm cu tărie să vă abțineți de la alcool timp de trei zile după fiecare injecție”, a declarat pentru New Scientist Alexander Gintsburg, șeful Centrului Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova, care dezvoltă vaccinul Sputnik V.

Recomandarea de a nu consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID, dar nici înainte, a declanșat o controversă în Rusia. Anna Popova, șefa Serviciului Federal Rus de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorilor și a Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor) i-a sfătuit pe ruși să renunțe la consumul de alcool cu ​​două săptămâni înainte de primul vaccin și pentru 3 săptămâni după al doilea. Există o diferență de trei săptămâni între injecții, astfel încât sunt în total opt săptămâni fără alcool.

Putem consuma alcool după efectuarea vaccinului anti-COVID? Un pahar de șampanie în timpul perioadei festive ar trebui să fie în regulă, dar este posibil ca o sesiune de băut în exces să aibă un efect negativ. Potrivit studiilor, aproximativ 10% dintre oameni nu devin imuni după ce au primit vaccinul Sputnik V, iar cifra este similară pentru alte vaccinuri. Motivele pentru acest lucru sunt necunoscute. Nu s-a investigat dacă alcoolul ar putea fi un factor.

Efecte secundare ale vaccinului Sputnik V

Studiile clinice finale ale vaccinului rusesc denumit „Sputnik V” au început încă din septembrie, la Moscova, existând însă incertitudini cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia pe termen lung.

Mihail Murașko, ministrul sănătății din Rusia, a spus că au fost vaccinați până acum peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși. Unu din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 s-a plâns că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare

”Aproximativ 14% au avut mici efecte secundare de slăbiciune, dureri musculare pentru 24 de ore și ocazionale creșteri ale temperaturii. Complicațiile sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, fiind previzibile”, a spus ministrul citat de agenția TASS, adăugând că aceste simptome au dispărut a doua zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: