Redactia.ro
Home » Știri » Primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19! Ce efecte secundare poate avea acesta

Primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19! Ce efecte secundare poate avea acesta

Primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19

Primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19 este un medic rezident din Marea Britanie. Acesta a făcut mărturisiri despre cum se simte după ce și-a făcut vaccinul. 

Primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19

Medicul rezident are doar 26 de ani și se ocupă de pacienții care suferă de noul coronavirus. Imediat după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19, acesta a povestit oamenilor cum se simte și care este starea lui după ce i-a fost administrată substanța.

Tânărul este primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în campania de vaccinare din Marea Britanie, scrie cancan.ro.

”Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat medicul.

Medicul a răspuns la peste 300 de întrebări ale oamenilor curioși care au vrut să afle despre acest vaccin, fiind primul român care a fost vaccinat împotriva Covid-19. Mai ales că, el s-a vaccinat suferind de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19. Acesta a arătat și actul doveditor că și-a făcut vaccinul.

Primele efecte ale vaccinului

Medicul român din Marea Britanie este deja programat la a doua doză de vaccin pe data de 9 ianuarie 2021. Potrivit acestuia, imediat după vaccinare a simțit doar durere locală, însă a explicat detaliat ce efecte secundare poate avea vaccinul.

”Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția. Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri în rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc. Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a declarat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: