Redactia.ro
Home » Știri » Putin a cerut scuze Israelului în numele lui Lavrov. Ministrul rus de Externe declarase că Hitler a fost evreu

Putin a cerut scuze Israelului în numele lui Lavrov. Ministrul rus de Externe declarase că Hitler a fost evreu

putin-2

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, spune că președintele rus Vladimir Putin și-a cerut scuze în numele lui Serghei Lavrov. Asta, după ce ministrul rus de Externe a declarat că Adolf Hitler „avea sânge de evreu”.

În timpul unei convorbiri telefonice, Naftali Bennett ar fi acceptat scuzele lui Vladimir Putin. De altfel, acesta i-a mulțumit lui Putin pentru clarificarea poziției sale „față de poporul evreu și memoria Holocaustului”, scrie The Independent.

Putin a cerut scuze Israelului în numele lui Lavrov. Ministrul rus de Externe declarase că Hitler a fost evreu

Serghei Lavrov a făcut aceste remarci, duminică, într-un interviu acordat unui post Italian de televiziune. În acest sens, ministrul rus de Externe încerca să justifice portretizarea Rusiei asupra Ucrainei drept „nazistă”.

Întrebat cum poate Moscova să pretindă că luptă pentru „de-nazifierea” Ucrainei atunci când președintele Volodymyr Zelensky este el însuși evreu, domnul Lavrov a spus: „Aș putea să mă înșel, dar Hitler avea și sânge evreu. Faptul că Zelenski este evreu nu înseamnă absolut nimic. Evreii înțelepți spun că cei mai înflăcărați antisemiți sunt de obicei evrei.”

În urma declarației, Ministerul de Externe al Israelului l-a chemat pe ambasadorul Rusiei pentru „clarificări” și să ceară scuze.

Naftali Bennett spunea la acea vreme: „Astfel de minciuni sunt menite să-i învinovăţească pe evrei înşişi pentru cele mai teribile crime din istorie şi astfel să elibereze asupritorii evreilor de responsabilitatea lor. Niciun război de astăzi nu este Holocaustul sau nu este ca Holocaustul.”

Yair Lapid, ministrul de externe al Israelului, a numit cuvintele lui Lavrov „de neiertat” și „cel mai scăzut nivel de rasism împotriva evreilor”. Și omologul său ucrainean, Dmytro Kubleba, a spus că acestea sunt dovada „antisemitismului adânc înrădăcinat” al Rusiei. Ulterior, Rusia a lovit Israelul. Ministerul de Externe al Moscovei a descris comentariile lui Lapid drept „antiistorice”. Mai mult, a acuzat guvernul israelian că sprijină „regimul neo-nazist de la Kiev”.

Israelul a evitat în mare măsură criticile directe asupra invaziei ruse a Ucrainei. Deși Naftali Bennett a acuzat, luna trecută, forțele lui Putin drept crime de război. În urma unui apel cu Putin de joi, prim-ministrul Israelului a spus că i-a cerut președintelui rus să ia în considerare posibilitatea de a permite evacuarea oțelăriilor asediate Azovstal din portul ucrainean Mariupol, a mai scris The Independent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: