Redactia.ro
Home » Știri » Putin a trecut la amenințări! Cu ce lider politic european s-a răfuit în public și de la ce a pornit totul

Putin a trecut la amenințări! Cu ce lider politic european s-a răfuit în public și de la ce a pornit totul

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a comunicat miercuri unui important lider politic din Europa că nu acceptă ca o țară suverană să intervină în cadrul discuțiilor cu Belarus. Președintele rus își menține poziția. 

 

Vladimir Putin: ”Toate încercările sunt inacceptabile”

Președintele rus, Vladimir Putin, îî cere omologului său francez, Emmanuel Macron, să nu se intervină în criza din Belarus. “Toate încercările de a interveni în treburile interne ale unui stat suveran şi de a exercita presiuni asupra autorităţilor legitime sunt inacceptabile”, declară președinția rusă.

Mai mult, conversația telefonică dintre cei doi șefi de stat a avut loc după întâlnirea de la Vilnius dintre președintele francez Emanuel Macron și liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.  Emmanuel Macron dorește să ajungă la un dialog cu Rusia, poziție din care președintele francez intră în contradicție cu aliații din UE.

 

Macron adoptă o poziție mai dură

 

Macron a confirmat că relația cu președintele rus a devenit mai dură ,,ca urmare a conflictului ucrainean și a ocupării Ucrainei”. Liderul francez a schimbat această poziție și s-a confirmat printr-o abordare mai dură, scrie Radio Europa Liberă România. În ceea ce privește criza din Belarus, președintele francez a promis că va ajuta la medierea situației politice. „Obiectivul este o tranziţie paşnică, eliberarea celor care sunt în închisoare pentru opiniile lor politice şi organizarea alegerilor într-un cadru liber, sub supraveghere internaţională”, a declarat șeful statului francez după întâlnirea cu Svetlana Tihanovskaia în Lituania.

Statul francez își dorește o normalizare a relației cu Rusia, argumentând că nu își mai dorește atacuri cibernetice, nici o destablizare a democrației și o reglementare a conflictelor regionale. „Am aplicat sancţiuni care au avut un efect redus”, recunoaște șeful francez.

Preşedinţii Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au discutat despre „parametrii concreţi pentru cooperarea viitoare, mai ales în Grupul de la Minsk din cadrul OSCE”, se menţionează în comunicatul preşedinţiei ruse.

În Belarus, protestele au loc săptămânal de pe data de 9 august, momentul alegerilor controversate, al căror rezultate este contestat și acum de opoziție.

 

 

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: